Trattoria Italia d’Onofrio – Εκεί που τρώει η… Σοφία Λόρεν

«Από τη μικρή rosticceria στη Θεσσαλονίκη, στον Κρόκο της Τήνου κι από τα δύο Italia στον μικρό πεζόδρομο στο Καλλιμάρμαρο, στην Πλατεία Ελπίδας, στην οδό Βαρνούντος 6.
Περιπέτειες, δράκοι και νεράιδες, ξεπερνιούνται όλα, πάντα πάνω από ένα πιάτο με φρέσκια pasta και έναν καλό λόγο που ποτέ δεν τσιγκουνευτήκατε».

Κάπως έτσι μας ξανασυστήθηκε πριν από λίγους μήνες – στη νέα της βάση – η Trattoria Italia d’Onofrio, που μπορεί να άλλαξε στέγη, κράτησε όμως μέσα στα μαντεμένια τηγάνια της τις ονειρεμένες συνταγές…

Σε μια ήσυχη γραφική γειτονιά στην οδό Βαρνούντος 6, κάπου μεταξύ Πετραλώνων και Κουκακίου, με σήμα κατατεθέν την Σοφία Λόρεν και την αναγεννησιακή ζωγραφική διακόσμηση στους παλαιωμένους τοίχους, ο Ονούφριος – πόδι ως άλλος ερημίτης, αλλά ως πολίτης της ιταλικής γαστρονομίας – άνοιξε το «σπίτι» του δημιουργώντας αυθεντικό ιταλικό φαγητό.

Με πρώτες ύλες απευθείας από την Ιταλία και τα χειροποίητα ζυμαρικά της ημέρας, θα τον δείτε σπάνια να «ξεμυτίσει» από την κουζίνα του, ίσως μόνο για να απολαύσει ένα αυθεντικό εσπρέσο στο φως της ημέρας.

Δοκιμάσαμε σε διαφορετικές ημέρες και ώρες τα υπέροχα ζυμαρικά του και αντί άλλης περιγραφής επιλέξαμε απλώς να απαθανατίσουμε τις στιγμές σε εικόνες! Πιο χορταστικές δεν γίνεται…

Βαρνούντος 6, Αθήνα
2107252003

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.