Το Facebook θα σας προειδοποιεί πριν ανεβάσετε προσβλητικές φωτογραφίες

Πόσες φορές μετανοιώσατε για κάποιες παρορμητικές αναρτήσεις όχι και τόσο κολακευτικών ή τελείως προσβλητικών φωτογραφιών στο Facebook, ιδίως σε κατάσταση μέθης;

Ο ερευνητής Yann LeCun, ιθύνων του τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης του Facebook, θέλει να το αλλάξει, δημιουργώντας ένα εργαλείο που θα μπορεί να ανιχνεύει τις προσβλητικές φωτογραφίες που ετοιμάζεστε να ανεβάσετε στο προφίλ σας, και να σας προειδοποιεί πριν κάνετε ένα post για το οποίο μπορεί να μετανοιώσετε, σύμφωνα με το Wired.

Η ομάδα του LeCun, η ίδια που αναλύει τις συμπεριφορές στο Facebook εντοπίζοντας τι προσελύει το ενδιαφέρον των χρηστών του, σερβίροντάς τους ανάλογο περιεχόμενο, πειραματίζεται με τη δημιουργία ενός νέου εργαλείου προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι σε θέση να κατανοεί πολύ καλύτερα τους χρήστες του, ακόμα και όταν είναι εντελώς “τύφλα”.

“Φανταστείτε να είχατε έναν έξυπνο ψηφιακό βοηθό που θα μεσολαβούσε πριν από κάθε αλληλεπίδραση σας με τους φίλους σας, αλλά και με το περιεχόμενό που σας αφορά στο Facebook” δήλωσε ο LeCun στο Wired. Αυτός ο εικονικός βοηθός, θα είναι σε θέση να παρέμβει και να σας προειδοποιήσει εάν είστε έτοιμος να κάνει κάτι που ίσως μετανιώσετε, όπως το ανέβασμα 40 φωτογραφιών σας σε πλήρη κατάσταση μέθης.

Ο LeCun υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο “έξυπνο” σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να ασκούν έναν πιο ολοκληρωμένο έλεγχο στην online ταυτότητά τους, ενώ στις προθέσεις του είναι και η δημιουργία ενός προηγμένου συστήματος αναγνώρισης προσώπων που θα προειδοποιεί κάποιον χρήστη όταν κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει φωτογραφίες του, παρά τη θέλησή του.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Τρίτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ

Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης.

Χωρίς «Δακτύλιο» στο κέντρο της Αθήνας λόγω Πάσχα

Ποιες ημέρες δεν θα ισχύει το μέτρο για το κέντρο της Αθήνας.

Η Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά επιστρέφει!

Στο Θέατρο Άλσος από 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη. Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσειςη Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

Λευτέρης Παπαδόπουλος «Όλοι σε φωνάζαν αρχηγό»

Η μεγάλη συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στις 4 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Στο Ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα (VIDEO)

Δεκάδες τα ευρήματα που μπορεί κανείς να δει σ’ ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά Μουσεία της Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά επιστρέφει!

Στο Θέατρο Άλσος από 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη. Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσειςη Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.