Γιατί ο Steve Jobs “έπνιξε” το πρώτο iPod;

Κάθε τόσο κυκλοφορούν ανέκδοτες ιστορίες σχετικά με τον Steve Jobs που προβάλλουν ακόμη περισσότερο την προσωπική του φιλοδοξία, την ευφυΐα του και το πρωτοφανές του όραμα για την τεχνολογική εξέλιξη, στοιχεία που προφανώς ενυπάρχουν και στην Apple. Η ιστορία που ακολουθεί, είναι μια από αυτές.

Η αφήγηση της ιστορίας ανήκει σε έναν πρώην υπάλληλο της Apple, τον Amit Chaudhary, δημοσιεύτηκε στο quora.com και αφορά στο αυθεντικό iPod: πώς ο Jobs “ενθάρρυνε” τους μηχανικούς του να το κάνουν πιο λεπτό;

“Όταν οι μηχανικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία του πρώτου iPod ολοκλήρωσαν το πρωτότυπο, παρουσίασαν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στον Steve Jobs αναμένοντας την αποδοχή του. Ο Jobs “έπαιξε” λίγο με τη συσκευή, την έλεγξε, ένιωσε το βάρος της και την απέρριψε άμεσα. Ήταν πολύ μεγάλη.

Οι μηχανικοί εξήγησαν ότι εξάντλησαν τα όρια της εφευρετικότητας τους για να καταφέρουν να δημιουργήσουν το iPod και συνεπώς θα ήταν αδύνατο να το κάνουν πιο μικρό. Ο Jobs δε μίλησε για λίγο. Εν τέλει, στάθηκε, προχώρησε μέχρι το ενυδρείο και έριξε το iPod στο νερό. Μόλις το iPod έφτασε στον πάτο, φυσαλίδες αναδύθηκαν στην επιφάνεια.

“Αυτές είναι φυσαλίδες αέρα”, επισήμανε. “Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κενός χώρος εκεί μέσα (στο iPod). Κάντε το μικρότερο.”

ιποδ
Αυτό είναι το περίφημο πρώτο iPod, που ο Steve Jobs πέταξε χωρίς κανένα δισταγμό στο νερό απλά για να ενισχύσει το επιχείρημα του

Όποιος αμφιβάλλει για την εφαρμογή της τακτικής του Jobs στα σύγχρονα προϊόντα της Apple σχετικά με το μέγεθος τους, μπορεί άνετα να ρίξει το iPhone του σε ένα ενυδρείο και να δει τα αποτελέσματα! Όχι;

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.