Η αποζημίωση του Ρανιέρι

Η αποζημίωση που θα λάβει ο Κλάουντιο Ρανιέρι και το προπονητικό του τιμ, αλλά και η επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Τα νούμερα του Ιταλού προπονητή είναι τα χειρότερα όλων.

Από το sport24

Η ήττα από τα Νησιά Φερόε φέρνει και τους “τίτλους τέλους” στη συνεργασία της ΕΠΟ με τον Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός προπονητής δεν κατάφερε ποτέ να περάσει αυτά που ήθελε στην ομάδα, η φιλοσοφία του δεν ταίριαξε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αυτό αποτυπώθηκε στο χορτάρι, όπου τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά.

Ο Γιώργος Σαρρής δρομολόγησε τα πράγματα, ώστε να τελειώσει άμεσα ο προπονητής και να κοιτάξει το “αύριο” της Εθνικής. Οι δυο πλευρές συνομίλησαν το πρωί του Σαββάτου και αποφάσισαν από κοινού να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Η συνάντησή τους έγινε σε φιλικό κλίμα και αμφότεροι αντιλήφθηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί. Ο ένας βαθμός σε τέσσερα παιχνίδια στα προκριματικά του EURO 2016, η άσχημη εικόνα της ομάδας, τα γιουχαΐσματα από τον κόσμο και η κριτική του Τύπου έχουν βαρύνει πολύ την ατμόσφαιρα.

Λογικό το ποσό αποζημίωσης, συνάντηση με Καζιάνη
Βέβαια, έπρεπε να επέλθει συμφωνία στο οικονομικό, μιας και ο Ρανιέρι δεν παραιτήθηκε. Επομένως, έπρεπε να βρεθεί μια “φόρμουλα” και να μείνουν και οι δυο πλευρές ικανοποιημένες. Πράγματι, η ΕΠΟ θα δώσει ένα πολύ λογικό ποσό στον προπονητή και στο τιμ του για να αποχωρήσουν και φυσικά απέχει πολύ από το 1,6 εκ. ευρώ που θα έπρεπε να δοθεί, αν ο Ιταλός αξίωνε όλα τα χρήματα.

Η συμφωνία τους σε ένα ποσό που μπορεί να δώσει η Ομοσπονδία και παράλληλα ικανοποιεί και τον προπονητή, έφερε και την συμφωνία. Βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση και με τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο του Κλάουντιο Ρανιέρι, τον κ. Καζιάνη, διότι αυτή η διαδικασία ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες για να λυθεί το συμβόλαιο.

Οι σκέψεις για τον επόμενο προπονητή
Παρ’ όλα αυτά, η ΕΠΟ οφείλει να κοιτάξει και την “επόμενη μέρα”. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, αυτή την στιγμή η Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία απόφαση για τον επόμενο προπονητή. Δεν έχει συνεδριάσει κανένα αρμόδιο όργανο και επειδή δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη και νέα λάθος απόφαση, θα γίνει ενδελεχής συζήτηση για να παρθεί η πιο σωστή επιλογή.

Πολλά ονόματα έχουν ήδη ακουστεί (π.χ. Τραπατόνι, Γκατούζο…), όμως από την στιγμή που στην ΕΠΟ δεν ξέρουν προς ποια κατεύθυνση να κινηθούν, είναι άσκοπο να υπάρξει ονοματολογία. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως μέχρι τα τέλη της άλλης εβδομάδας δύσκολα θα έχει προκύψει νέο. Υπάρχει το φιλικό την Τρίτη με την Σερβία στα Χανιά, την Τετάρτη ο Γιώργος Σαρρής θα βρεθεί ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, κ. Σιμιτζόγλου, άρα Πέμπτη με Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις.

Οι σκέψεις είναι οι εξής: Από τη μια να κοιτάξει η Ομοσπονδία να πάει σε ξένο προπονητή εγνωσμένης αξίας, ο οποίος να μπορεί να εμπνεύσει και να φέρει “φρέσκο αέρα”, αλλά να μπορεί παράλληλα να ταιριάξει στην φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας και η άλλη σε Έλληνα κόουτς που να ξέρει πρόσωπα και πράγματα και να μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, τα οποία είναι αναγκαία για την Εθνική μας και το μέλλον της. Βέβαια, η περίπτωση να κοιτάξει Έλληνα προπονητή η ΕΠΟ δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή.

Χειρότερος όλων ο Ρανιέρι
Τσεκάροντας κάποιος τα αποτελέσματα του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, βλέπει πως τα νούμερά του είναι τα χειρότερα σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλον έχει μίνιμουμ δυο αγώνες στον πάγκο της Εθνικής μας. Σε τέσσερα επίσημα ματς, η Ελλάδα μετράει μια ισοπαλία και τρεις ήττες εντός έδρας, χωρίς μάλιστα να έχει πετύχει έστω ένα γκολ στο Φάληρο, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Αυτό αποτελεί ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για την “γαλανόλευκη”.

Κάνοντας σύγκριση με προπονητές τα τελευταία 60 χρόνια, ανάλογα νούμερα δεν είχε ουδείς άλλος. Ακόμα και προπονητές που δεν θεωρήθηκαν επιτυχημένοι είχαν νίκες στο ενεργητικό τους. Οι Κώστας Καραπατής και Στέφανος Πετρίτσης με έναν αγώνα μόλις, δεν αποτελούν ασφαλές δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπερέχουν έναντι του Ρανιέρι.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Χωρίς «Δακτύλιο» στο κέντρο της Αθήνας λόγω Πάσχα

Ποιες ημέρες δεν θα ισχύει το μέτρο για το κέντρο της Αθήνας.

Η Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά επιστρέφει!

Στο Θέατρο Άλσος από 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη. Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσειςη Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

Λευτέρης Παπαδόπουλος «Όλοι σε φωνάζαν αρχηγό»

Η μεγάλη συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στις 4 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Στο Ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα (VIDEO)

Δεκάδες τα ευρήματα που μπορεί κανείς να δει σ’ ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά Μουσεία της Αττικής.

Το Πάσχα και τα έθιμά του

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού η οποία καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου,...

Εμβολιασμός ενηλίκων: Σύμμαχος υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας

Ορισμένα από τα εμβόλια της παιδικής ηλικίας απαιτούν αναμνηστικές δόσεις για να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά επιστρέφει!

Στο Θέατρο Άλσος από 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη. Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσειςη Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

Εμβολιασμός ενηλίκων: Σύμμαχος υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας

Ορισμένα από τα εμβόλια της παιδικής ηλικίας απαιτούν αναμνηστικές δόσεις για να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητά τους.