Όλγα Κεφαλογιάννη: “Στόχος η δημιουργία ενός μοντέλου αξιοποίησης της Αμφίπολης”

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στα νέα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης.

Ανέφερε μάλιστα πως ήδη έχει συναντηθεί με τη ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και συζήτησαν για τη στενότερη συνεργασία των δυο υπουργείων και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Η κ. Κεφαλογιάννη αφού τόνισε πως αυτές τις ημέρες στη Μακεδονία συντελείται μια σπουδαία ανακάλυψη, επισήμανε πως το μνημείο της Αμφίπολης είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών.

«Ο τύμβος Καστά μπορεί να τονώσει την τουριστική κίνηση ολόκληρης της Μακεδονίας με άμεσο αποτέλεσμα την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Ο «Μηχανικός της Γειτονιάς» εν δράσει

Άμεση αντιμετώπιση των τεχνικών αναγκών σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Θάλασσα χωρίς αυτοκίνητο: οι καλύτερες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας με λεωφορείο ή τραμ

Δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο για να απολαύσετε το καλοκαίρι — το τραμ και τα λεωφορεία σας πάνε

Πόρος σε μία ημέρα – Τι προλαβαίνεις να δεις

Νεοκλασικά σπίτια, λεμονοδάσος και γαλαζοπράσινα νερά — το νησί που αγάπησαν ο Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ χωράει άνετα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Πού τρως καλά στην Αθήνα με έως 20 ευρώ το άτομο

Οδηγός επιβίωσης για όσους θέλουν καλό φαγητό σε προσιτές τιμές

Πώς Κλείνω Ραντεβού στα ΚΕΠ Online

Αποφύγετε την αναμονή — η ηλεκτρονική κράτηση ραντεβού είναι πιο απλή απ' όσο νομίζετε

Πώς ενεργοποιώ ή αλλάζω την άυλη συνταγογράφηση

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς χάρτινο έντυπο απαιτεί μία απλή ενέργεια ενεργοποίησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόρος σε μία ημέρα – Τι προλαβαίνεις να δεις

Νεοκλασικά σπίτια, λεμονοδάσος και γαλαζοπράσινα νερά — το νησί που αγάπησαν ο Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ χωράει άνετα σε ένα εικοσιτετράωρο.