Ο πρώτος γκέι γάμος στη Ρωσία (Le Νouvel Observateur)

Ο γάμος επετράπη γιατί η μια εκ των δυο γυναικών είναι τρανσέξουαλ, η οποία υποβάλλεται σε ορμονική αγωγή για να γίνει γυναίκα.

Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλου ζευγαριού στην Ρωσία είναι γεγονός. Το ζευγάρι, μια γυναίκα και ένας τρανσέξουαλ ντυμένοι και οι δύο στα λευκά ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην Αγία Πετρούπολη. Το γεγονός αυτό οδήγησε μια οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ να ανακοινώσει επίσημα τον πρώτο γάμο γκέι ζευγαριού στη Ρωσία, όπου ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου απαγορεύεται ακόμα.

Ο γάμος μπόρεσε να πραγματοποιηθεί γιατί ο ένας εκ των δυο συντρόφων είναι τρανσέξουαλ, που αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία ορμονών προκειμένου να γίνει γυναίκα, αλλά στο διαβατήριο του αναγράφεται ακόμη η ένδειξη άρρεν. Έτσι επισήμως πρόκειται για μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας αλλά ντε φάκτο πρόκειται για το γάμο δυο γυναικών δηλώνει η ΜΚΟ Vykhod, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

“Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Ρωσία”, πρόσθεσε η οργάνωση.

Οι φωτογραφίες του γάμου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο όπου δύο νεαρές γυναίκες, μια ξανθιά και μια μελαχρινή, χαμογελούν κρατώντας κάθε μιας ένα μπουκέτο λουλούδια ενώ υπογράφουν νομιμοποιητικά έγγραφα της ένωσής τους.

“Αποτελεί προσβολή για χιλιάδες οικογένειες στη Ρωσία” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο premier-mariage-d-un-couple-homosexuel-en-russieΕιδήσεων ο Βιτάλη Μιλόνοφ, βουλευτής και πρωτεργάτης του νόμου που τιμωρεί την “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα” και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Θα απαιτήσω την ακύρωση αυτού του γάμου”.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία το 1993, αλλά συνεχίζει να στιγματίζεται στη χώρα, στην οποία η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί σημαντική επιρροή. Οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων απαγορεύονται και ακτιβιστές έχουν υποστεί επανειλημμένα άγριες επιθέσεις.

H απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» και η επιβολή μεγάλων προστίμων για συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας παρόντων παιδιών που πρόσφατα επικυρώθηκε ως νόμος του ρωσικού κράτους από τον πρόεδρο Πούτιν, επικρίθηκε έντονα σε διεθνές επίπεδο.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

🆘 Για τα άγρια άλογα του Υμηττού (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τα κοπάδια με τα αδέσποτα άλογα στις παρυφές του Υμηττού και οι απώλειες των τελευταίων ημερών.

Η εταιρεία που σάρωσε τα χρυσά βραβεία στα Greek Export Awards 2024

Τριπλή Βράβευση το Minoa Water για τις εξαγωγές και την καινοτομία

Στην Εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google

Για να τιμήσει το ρόλο και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Η «Finos Film» υποδέχεται την Πρωτομαγιά (VIDEO)

Ευχές για μια ολάνθιστη και ξένοιαστη Πρωτομαγιά.

Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου 2024 | Ενημερωνόμαστε – Προετοιμαζόμαστε – Προστατεύουμε το δάσος

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμβουλεύει και υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ