Η VW εισάγει φίλτρο σωματιδίων GPF για κινητήρες βενζίνης

Από το 2017 η VW θα τοποθετήσει σε μοντέλα της φίλτρο σωματιδίων για κινητήρες βενζίνης ‘gasoline particulate filters (GPF)’, το οποίο μέχρι τώρα τοποθετούνταν σε κινητήρες πετρελαίου (DPF) σε αυτοκίνητα διαφόρων εταιρειών. Έτσι οι εκπομπές σωματιδίων αιθάλης από τους κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού μπορούν να μειωθούν έως και κατά 90%.

Τα πρώτα μοντέλα που θα εφοδιαστούν με το GPF είναι το νέο VW Tiguan 1.4 TSI και το νέο Audi A5 2.0 TFSI. Στη συνέχεια θα εφαρμοστεί και σε άλλα μοντέλα του γερμανικού ομίλου, ενώ μέχρι το 2022 ο αριθμός των οχημάτων του VW Group που θα εξοπλίζεται με αυτή την τεχνολογία σε ετήσια βάση θα μπορεί να φθάσει τα επτά εκατομμύρια.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Dr. Ulrich Eichhorn, Επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης “Στο μέλλον, όλα τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία και πιο αποδοτική τεχνολογία καταλυτικού μετατροπέα SCR.”

Αναμενόμενα το νέο αυτό φίλτρο σωματιδίων για κινητήρες βενζίνης, θα τοποθετηθεί και στον καινούργιο 1.5 TSI, ο οποίος θα λανσαριστεί προς τα τέλη του 2016 και θα αντικαταστήσει τον 1.4 TSI.

Να σημειώσουμε ότι ανάλογη τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει και η Mercedes στους κινητήτρες βενζίνης της, ξεκινώντας απο την ανανεωμένη S-Class.


ΠΗΓΗ : autogreeknews.gr

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.