Λωρίδα της Γάζας: Νύφες μέσω skype [Al Monitor]

- Advertisement -

Στην αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων του ξενοδοχείου El-Helou στην πόλη της Γάζας, τα πάντα ήταν εντυπωσιακά: η διακόσμηση, τα φώτα, τα λουλούδια, η νύφη, η Φατίμα, μαγευτική μέσα στο λευκό φόρεμά της. Το μόνο που έλειπε ήταν ο γαμπρός!

Ο Wael Mhanna δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο γάμο του γιατί το συνοριακό πέρασμα της Ράφα – το μόνο πέρασμα από την Αίγυπτο προς τη Λωρίδα της Γάζας – έχει κλείσει από τον Ιούλιο του 2013.

«Με τον Wael αρραβωνιαστήκαμε τον Ιανουάριο του 2014 και αποφασίσαμε να παντρευτούμε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Αλλά τρεις μήνες πριν το γάμο μας, ο Wael ταξίδεψε στα Αραβικά Εμιράτα για επαγγελματικούς λόγους. Στο μεταξύ όμως το πέρασμα της Ράφα έκλεισε με αποτέλεσμα ο γάμος να αναβληθεί και να οριστεί νέα ημερομηνία. Καθώς το πέρασμα παρέμεινε κλειστό, αναβάλαμε τον γάμο άλλες τρεις φορές. Ο Wael δεν μπορούσε να έρθει στη Γάζα για να παντρευτούμε και αυτός είναι ο λόγος που τελικά πήγα στην τελετή του γάμου μας χωρίς αυτόν.»img_7162

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τελικά, αφού ο πατέρας του γαμπρού εξουσιοδοτήθηκε από το γιο του να παντρευτεί την Φατιμά και ο Wael παρακολούθησε την τελετή μέσω Skype.

Ο επικεφαλής του ισλαμικού Δικαστήριου στη Λωρίδα της Γάζας, ο σεΐχης Hasan al-Juju, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι γάμοι δια αντιπροσώπου αυξάνονται διαρκώς καθώς το συνοριακό πέρασμα παραμένει κλειστό. «Ο γαμπρός συνήθως ορίζει τον πατέρα του ως αντιπρόσωπο του για να υπογράψει το γαμήλιο συμβόλαιο, κάτι που το Ισλάμ επιτρέπει. Το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα συνέβαλε επίσης στην αύξηση των διαζυγίων καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για να επανενωθούν”, είπε στην Al Monitor.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας, Iyad Al-Bazm, πάνω από 25.000 άνθρωποι έχουν «κολλήσει» στη Γάζα και περιμένουν το άνοιγμα του περάσματος προκειμένου να επανασυνδεθούν με τους αγαπημένους τους. Οι αιγυπτιακές αρχές επιτρέπουν τη διέλευση μόνο για επείγουσες ανθρωπιστικές περιπτώσεις. Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα, η Αίγυπτος άνοιξε το πέρασμα μόνο για συνολικά 19 ημέρες αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.