Δύο ακόμη επίπεδα κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης

- Advertisement -

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις ή πλανιούνται φήμες;Δύο ακόμη επίπεδα κρύβει στα έγκατα του ο Τάφος στην Αρχαία Αμφίπολη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr. Δεν είναι τυχαίο που αυτές τις ημέρες αυξάνονται οι αναφορές δημοσιευμάτων σχετικά με την ύπαρξη πολλών θαλάμων αλλά και χώρων στο Λόφο Καστά.

Ειδικότερα πριν από περίπου 15 ημέρες έγιναν από ειδικούς, σεισμογραφική τομογραφία που έδειξε ότι ο «δρόμος» προς τον Ταφικό Θάλαμο είναι κατηφορικός και οδηγεί σε ακόμη δύο χαμηλότερα επίπεδα. Επίσης γεωλογική έρευνα έγινε και στον τρίτο χώρο, με μια μορφή γεωτρήσεων, με χειροκίνητο τρυπάνι, που έδειξε ότι υπάρχει και το τέταρτο θύρωμα. Ως, γνωστό στοιχείο είναι ότι πρόκειται για άνοιγμα 96 εκατοστών.

Την ύπαρξη περισσότερων θαλάμων είχε προβλέψει και ο κ. Λαζαρίδης ο πρώτος αρχαιολόγος που είχε ανασκάψει τον λόφο Καστά. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό μέσω των ανακοινώσεων του ΥΠΠΟ υπάρχουν ενδείξεις ότι η τέταρτη πύλη στη σειρά, μετά την σκάλα που εκτιμάται ότι υπάρχει στον τρίτο θάλαμο, δεν οδηγεί απλά σε ένα άλλο επίπεδο πιο χαμηλό, από αυτό της εισόδου, αλλά και σε ένα «διαφορετικό» μοτίβο ανάπτυξης του οικοδομήματος.

Ο καθηγητής γεωπληροφορικής Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου -ο οποίος έκανε έρευνα στον τύμβο με γεωραντάρ πριν από τέσσερα χρόνια- άφησε να εννοηθεί, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ότι υπάρχουν περισσότεροι χώροι στο μνημείο από αυτούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ο καθηγητής Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών δήλωσε ότι εάν δεν ανασκαφεί ότι υπάρχει σε αυτόν τον περίβολο δεν θα υπάρχει η συνολική εικόνα. «Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη νομίζω ότι αυτά που έχουμε δει δεν είναι τίποτα – έχω την αίσθηση ότι είναι πρέπει να είναι κάτι το οποίο να είναι κάτι αρκετά περισσότερο από κάποια δωμάτια και κάποιους χώρους», σημείωσε.

Επιπλέον, ο καθηγητής γεωτεχνικής μηχανικής Κυριαζής Πιτιλάκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, δεν απέκλεισε να βρεθούν περισσότεροι θάλαμοι όσο η ανασκαφή προχωρά προς το κέντρο του τύμβου.
Φαίνεται τελικά ότι η δήλωση της κυρίας Περιστέρη για τον προσδιορισμό της ολοκλήρωσης της ανασκαφής περίπου τα Χριστούγεννα δεν ήταν τυχαία άν και αργότερα διασκεύασε και ανέφερε ότι θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Μένει να δούμε ότι ο Τάφος εαν τελικά δεν είναι μνημείο τι κρύβει και τι θα αποκαλύψει η ανασκαφή των υπόλοιπων χώρων

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.