Οι φετινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού

- Advertisement -

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε, με σημαντική καθυστέρηση είναι αλήθεια, τα αποκτήματά της κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο.
Ταυτόχρονα ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων», Νίκος Νταμπίζας, βρήκε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για διάφορα θέματα της ομάδας, όπως στο σκεπτικό των μεταγραφών, στη συνολικότερη φιλοσοφία της ΠΑΕ, στις επεκτάσεις συμβολαίων και το ενδεχόμενο επιστροφής του Αμπέιντ.

«Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, όμως τα δεδομένα είναι τα ίδια. Να είστε σίγουροι ότι το οικονομικό κομμάτι θα είναι ξεκάθαρο και δεν θα γίνει καμία κατάχρηση. Αν αποτύχει μια μεταγραφή, το οικονομικό πλάνο δεν θα αποτύχει. Δεν θα ξανακάνουμε λάθη του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Νταμπίζας.

«Σαφώς κινηθήκαμε με προοπτική να πάρουμε κάτι καλύτερο και δεν έγινε, για τον α΄ ή β΄ λόγο. Ο Μπερίσα είναι μία περίπτωση με προοπτική, που είχε ξεκινήσει πριν τον τραυματισμό του Μάρκους. Αυτό που ψάχνουμε είναι ένας επιθετικός για το μέλλον. Στις ακαδημίες μας υπάρχουν όλες οι λύσεις στις μεσοαμυντικές θέσεις, αλλά δυστυχώς σαν χώρα δεν παράγουμε το δύσκολο, αλλά το εύκολο» πρόσθεσε.

«Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ ιδιαίτερη, έχει να κάνει με πολύ λεπτές ισορροπίες. Έχουμε την τύχη στον Παναθηναϊκό να έχουμε “τσουνάμι” τερματοφυλάκων που έρχονται από πίσω. Ο Κοτσόλης πέρυσι σε όσα παιχνίδια κλήθηκε να αγωνιστεί ήταν αξιόπιστος και θελήσαμε να πάρουμε ένα τερματοφύλακα που έχει παραστάσεις και προοπτική. Ο Μπούι σίγουρα δεν είναι Αμπέιντ, όπως είχε παρουσιαστεί. Μπορεί να μας δώσει λύσεις στο κοντρόλ του παιχνιδιού και να μας δώσει περισσότερες λύσεις από πίσω. Είναι ένα παιδί που έχει προοπτική» συμπλήρωσε.
Αναφορικά με την περίπτωση του Αμπέιντ, ο Νταμπίζας εξήγησε πως «την εξαντλήσαμε γιατί τη θεωρούσαμε πολύ καλή. Είναι ανοιχτή η περίπτωσή του για τον Γενάρη, όμως δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι τεσταρισμένος παίκτης και ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσει. Είμαστε σε φάση αναμονής».
Για την υπόθεση Αλφάρο και τους λόγους που δεν ολοκληρώθηκε η απόκτησή του, ο Νταμπίζας εξήγησε ότι «ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με βάση τη λογική. Με την εικόνα που είχαμε από το ρόστερ μας, θεωρήσαμε ότι μπορούσαμε να το καλύψουμε εκ των έσω. Με τον προπονητή έχουμε διαφωνήσει, στο τέλος όμως αυτή είναι η απόφαση και στηρίζεται ομόφωνα. Μέσα από τον διάλογο και μέσα από την διαφωνία δημιουργούνται και γόνιμες συνθήκες».

Ο Νταμπίζας ρωτήθηκε για τα συμβόλαια που πλησιάζουν προς τη λήξη τους και ιδιαίτερα για την περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ. «Προτεραιότητα είναι να αναπροσαρμόσεις τις απολαβές σε χαμηλόμισθους ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να “χτίσουμε”. Τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν ορισμένες κινήσεις, ώστε η ΠΑΕ να διασφαλίσει την παρουσία κάποιων παικτών. Θεωρώ ότι ο Μάρκους και οι υπόλοιποι γουστάρουν που είναι εδώ» απάντησε.

Από την πλευρά τους, οι νέοι παίκτες της ομάδας δήλωσαν:
Χρήστος Μπούρμπος: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στην ομάδα. Ξέρω πόσο δύσκολη απόφαση ήταν, λόγω της ηλικίας μου, αλλά και από τον κόσμο που μπορεί να περίμενε κάτι καλύτερο σαν όνομα. Εγώ θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνομαι καλύτερος. Σίγουρα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις στην ομάδα και ήθελα χρόνο για να προσαρμοστώ».

Ουασίμ Μπούι: «Ευχαριστώ το προπονητικό τιμ και τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και δουλεύουμε σκληρά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Λουκ Στιλ: «Στην Αγγλία ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σεβαστός και τον έβλεπα όταν έπαιζε με αγγλικές ομάδες. Η πρόκληση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν ο λόγος που ήρθα και έκανα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Είμαι ευτυχισμένος που έπαιξα στους δύο προηγούμενους αγώνες, είμαι εδώ για να μάθω και να βοηθήσω. Έχω προσαρμοστεί. Με αγκάλιασαν και με βοήθησαν».

Βαλμίρ Μπερίσα: «Είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου και είναι ιδιαίτερη η χαρά μου. Θα μπορέσω να αναπτυχθώ. Δεν έχω παίξει ακόμα πολύ, όμως χρόνο με τον χρόνο θα τα καταφέρω. Είναι εύκολο να τραυματιστείς. Στη Ρόμα κάναμε προπόνηση σε πλαστικό τάπητα, ενώ εδώ κάνουμε σε φυσικό χόρτο και θέλω χρόνο».
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 2014-2015ΕΛΛΑΔΑΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μέχρι τις 2 Απριλίου η προκαταβολή του τέλους κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Αθηναίων

Αφορά στο 20% επί της οφειλής για χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης

32 ημέρες με πάνω από 250 εκδηλώσεις σε συνολικά 129 γειτονιές.

Επιστρέφει η θερινή ώρα | Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

Η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρδιακής νόσου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις γυναίκες.

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ