Πως θα ήταν το κλασικό Citroen DS μετά από 61 χρόνια!

Το παλιό Citroen DS που λανσαρίστηκε το 1955 και σταμάτησε να παράγεται το 1975, ήταν στην εποχή του ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο πολυτελείας με μοναδικές τεχνολογίες. Μερικές από αυτές ήταν η υδροπνευματική ανάρτηση, τα δισκόφρενα και τα μπροστινά φώτα που «έστριβαν». Χαρακτηριστικός ήταν και ο σχεδιασμός του μοναδικού αυτού μοντέλου με το αεροδυναμικό και φουτουριστικό ντιζάιν, το οποίο ακόμα και μετά από έξι δεκαετίες προσελκύει τα βλέμματα.

Πως θα ήταν λοιπόν το Citroen DS σήμερα; Ο γάλλος σχεδιαστής Jean Louis Bui με την 25χρονη εμπειρία στον σχεδιασμό και μηχανική των αυτοκινήτων, παρουσιάζει την πρότασή του για την 60ή επέτειο του Citroen DS. Παράλληλα το πρωτότυπο αυτό σύγχρονο DS που απεικονίζεται μέσω των ηλεκτρονικά επεξεργασμένων φωτογραφιών είναι εμπνευσμένο και από άλλα μοντέλα της Citroen, όπως το SM και το CX.

Για το αν θα δούμε ένα αντίστοιχο μοντέλο στην παραγωγή, δεν υπάρχουν πλάνα από την Citroen -προς το παρόν τουλάχιστον, ωστόσο λέγεται ότι ετοιμάζει ένα μεγάλο DS6 το οποίο όμως δεν θα προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης, αλλά για την Κίνα.


ΠΗΓΗ : autogreeknews.gr

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;