Τίτλοι τέλους για τη Σουηδική FLY OLYMPIC

Η εταιρεία που πετούσε προς Αφρική μέσω Ελλάδας ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της.

Άλλη μια αεροπορική εταιρεία δεν άντεξε τις επιπτώσεις τις οικονομικής κρίσης και οδηγήθηκε στη χρεοκοπία.

Το λουκέτο έρχεται αυτή τη φορά από την περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου με την σουηδική Fly Olympic να αφήνει «σύξυλους» πελάτες και εργαζόμενους.
Το λουκέτο έρχεται αυτή τη φορά από την περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου με την σουηδική Fly Olympic να αφήνει «σύξυλους» πελάτες και εργαζόμενους.

Η Fly Olympic, η οποία δραστηριοποιούνταν και στην Ελλάδα, ήταν θυγατρική της AeroPacific AB και είχε μισθώσει και τροποποιήσει στα χρώματά της ένα Airbus τύπου A320-231 LY-SPC, από την Small Planet Airlines.

Συγκεκριμένα, εκτελούσε πτήσεις από την Στοκχόλμη προς Asmara, Βαγδάτη, Erbil, Λονδίνο (Gatwick), Mogadishu, Μύκονο, Sulaymaniyah και Σαντορίνη.

Μολονότι πρόκειται για νεοσύστατη αεροπορική η διάρκεια ζωής της ήταν σύντομη και από ότι απεδείχθη το timing δραστηριοποίησής της όχι κατάλληλο. Πουλούσε κυρίως πτήσεις από το Λονδίνο προς την Αφρική μέσω Σουηδίας και Ελλάδας. Λίγο πριν κηρύξει και επισήμως πτώχευση η διοίκηση της εταιρείας φρόντισε να ακυρώσει όλες τις υπηρεσίες της ισχυριζόμενη ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος αφού επί δύο εβδομάδες προσπαθούσε να βρει λύση στις οικονομικές δυσκολίες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έκρινε δε ως λανθασμένη επιχειρηματική κίνηση τη νέα υπηρεσία προς την Αφρική, που ήταν τελικά κατώτερη των προσδοκιών.

Η Fly Olympic AB προσέφερε πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προς την Ερυθραία και τη Σομαλία μέσω Στοκχόλμης και Αθήνας, οι οποίες εμφανίζονταν και στο Skyscanner. Υπήρχαν επίσης δρομολόγια που αναχωρούσαν από το Γκέτεμποργκ. Το γεγονός όμως ότι άρχισε ξαφνικά να ακυρώνει δρομολόγια πριν από αρκετές εβδομάδες, οδήγησε σε εικασίες ότι η αεροπορική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ήταν άλλη μια «φούσκα» στον κλάδο των αερομεταφορών.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Fly Olympic AB υπάρχει ανακοίνωση των μελών της διοίκησης η οποία αναφέρει τα εξής: «Οι απώλειες που υπέστη η εταιρεία ήταν πολύ μεγάλες για μια εταιρεία του μεγέθους μας ώστε να επιβιώσει. Συζητήσαμε τις τελευταίες 10 ημέρες με αρκετά επενδυτικά σχήματα, σε μια προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας, αλλά δυστυχώς ο χρόνος μας τελείωσε. Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται ως εκ τούτου, ακυρώνονται και όλες οι κρατήσεις». Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι θα οριστεί διαχειριστής το συντομότερο δυνατόν, για να αναλάβει τη λειτουργία της εταιρείας.

Από την πλευρά της η CAA δήλωσε ότι οι πτήσεις της Fly Olympic AB δεν καλύπτονται από το σύστημα ATOL. Το μπαλάκι πέφτει πλέον στους ίδιους τους επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση απευθείας με την αεροπορική εταιρεία μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, και οι οποίοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον παροχέα της κάρτας τους.

Όσοι δε αγόρασαν Scheduled Airline Failure Insurance (SAFI) θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ασφαλιστή τους. Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα θα πρέπει να απευθυνθούν σε αυτούς σε πρώτη φάση, ενώ εκείνοι που πλήρωσαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του mail [email protected].

Το υψηλό κόστος των καυσίμων, η πτώση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με την επιβολή υψηλών φόρων είναι παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιβίωση οποιασδήποτε αεροπορικής εταιρείας που δίνει μάχη για να εμφανίσουν πληρότητα οι πτήσεις της καθώς η ζήτηση ολοένα και μειώνεται.

Άνθρωποι του κλάδου εκτιμούν πως το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο και πως τα λουκέτα αεροπορικών θα συνεχιστούν εντός και εκτός Ευρώπης…

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.