Lenovo: Εγκαίνια για το νέο επιχειρηματικό κέντρο ενημέρωσης στη Στουτγάρδη

Μετά την έναρξη του Παγκόσμιου HPC (Πληροφορική Υψηλής Επίδοσης) καινοτόμου Κέντρου της Lenovo στην Στουτγάρδη το Μάρτιο, ο Πρόεδρος της περιοχής ΕΜΕΑ Eric Cador, εγκαινίασε επισήμως το EMEA Επιχειρηματικό Κέντρο Ενημέρωσης (EBC) κάτι που αποδεικνύει τη δέσμευση για συνεχή προσανατολισμό στην πελατοκεντρική εστίαση.

Το νεοσύστατο EMEA EBC κέντρο αποτελεί μια σύγχρονη εγκατάσταση ενημέρωσης και συγκριτικής αξιολόγησης. Εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες παρουσίασης, το κέντρο θα παρέχει ένα άνετο και διαδραστικό περιβάλλον συζήτησης, όπου πελάτες και συνεργάτες θα μπορούν να συνδέονται με βασικούς εταίρους της βιομηχανίας, ειδικούς εμπειρογνώμονες της
Lenovo, προγραμματιστές και στελέχη.

Φτιαγμένο στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, το EMEA Επιχειρηματικό Κέντρο Ενημέρωσης έχει σχεδιαστεί για να προβάλλει τις μοναδικές ικανότητες και τεχνογνωσία της Lenovo ως ένας αξιόπιστος επιχειρηματικός συνεργάτης που υποστηρίζει επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή και ενθαρρύνει την καινοτομία.

Το EMEA EBC κέντρο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους κορυφαίους συνεργάτες της βιομηχανίας, αξιοποιεί τη γνώση και τις εξειδικευμένες γνώσεις της Intel, Emerson Network Power, QLogic, Red Hat και Samsung Semiconductor, ανάμεσα σε έναν αριθμό από άλλους τεχνολογικούς εταίρους που συμβάλλουν στην ιδέα του EBC, ώστε να επεκτείνουν περαιτέρω τις ικανότητες και να παρέχουν στους πελάτες περισσότερες ολιστικές λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Αυτό το νέο προηγμένης τεχνολογίας κέντρο προσφέρει μια ευρεία επιλογή από δυνατότητες ενημέρωσης εμπειρίας, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πελατών σε διάφορους τομείς και κλάδους.

  • Μια προς μια ενημέρωση πελατών με προσαρμοσμένες ατζέντες
  • Βίντεο συνεδριάσεις με συνεργάτες Lenovo είτε άλλους συνεργάτες τεχνολογίας σε άλλες τοποθεσίες παγκοσμίως
  • Εκδηλώσεις με διάφορους πελάτες απευθυνόμενες σε συγκεκριμένα συστήματα της Lenovo και προσφορές λογισμικού
  • Δοκιμές λύσεων και πολυήμερα τεχνικά σημεία αναφοράς για συγκεκριμένους τομείς λύσεων συμπεριλαμβανομένων των HPC, Hyperscale και SAP εφαρμογών
  • (Υπερ-)συγκεντρωμένα σεμινάρια υποδομής με τους συνεργάτες του οικοσυστήματος μας
  • Κεντρική Απόδειξη της Τεχνολογίας και Απόδειξη της Ιδέας εφαρμογών
  • Δοκιμή και επίδειξη όλων των προϊόντων Lenovo

Επιπλέον, το κέντρο θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο από στρατηγικά σεμινάρια και τεχνολογικές εκδηλώσεις προσαρμοσμένες σε μεταπωλητές, διανομείς και ολοκληρωτές. Το EMEA Επιχειρηματικό Κέντρο Ενημέρωσης και το κέντρο δεδομένων του, επίσης, φιλοξενεί το LENOX, το supercomputer της Lenovo που κατατάχθηκε στο TOP500® και το Παγκόσμιο εργαστήριο SAP Έρευνας & Εξέλιξης. Αυτά τα αποθέματα προμηθεύουν καινοτομία και παρέχουν τις καλύτερες στην κατηγορία τους, αποδεδειγμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις μοναδικές απαιτήσεις των επιχειρηματικών πελατών.

«Αυτό το νέο Επιχειρηματικό Κέντρο Ενημέρωσης είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και τις φιλοδοξίες στο χώρο των επιχειρήσεων καθώς επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε την συν-δημιουργία μαζί με τους πελάτες και τους εταίρους μας στις μεγάλες επιχειρηματικές ιδέες και εν τέλει να γίνουμε το νούμερο ένα στην αγορά Ανοιχτών Συστημάτων. Στόχος μας είναι όχι μόνο να ηγηθούμε στην καινοτομία των προϊόντων αλλά επίσης και στη δέσμευση με τους πελάτες σε πρωτοποριακές ιδέες που θα έχουν την ικανότητα να αλλάξουν τον τρόπο που συναλλάσσονται.»

Παράλληλα με τη συνεργασία με βασικούς επιχειρηματικούς εταίρους όπως οι Intel® και Mellanox Technologies, η Lenovo και το HPC Κέντρο Καινοτομίας της στην Στουτγάρδη, συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των συνεργασιών και πρωτοβουλιών της για την περαιτέρω επέκταση των ικανοτήτων της και φέρνει τα εμπορικά οφέλη του HPC σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών και φόρτου εγασίας.

Η CERFACS είναι ένας οργανισμός έρευνας που αναπτύσσει προηγμένες μεθόδους για την αριθμητική προσομοίωση και την αλγοριθμική λύση μεγάλων επιστημονικών και τεχνολογικών προβλημάτων που είναι ενδιαφέροντα για έρευνα. Αυτή η προηγμένη εργασία απαιτεί πρόσβαση στους πιο ισχυρούς διαθέσιμους υπολογιστές. Η CERFACS αναζητούσε ένα νέο HPC σύμπλεγμα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αριθμητικής προσομοίωσης σε διάφορους τομείς δραστηριότητας. Η συνεργασία της Lenovo με τη CERFACS επικεντρώνεται στη μεταφορά και το συντονισμό μεγάλων κωδικών της CERFACS, τον AVBP που προσομοιώνει τη ροή και την καύση στις τουρμπίνες. Ως μέρος της Lenovo και του συνδέσμου της Intel στο Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Κωδικού, το AVBP θα συντονιστεί με την τελευταία τεχνολογία Intel® Xeon® και αργότερα με την οικογένεια προϊόντων Intel® Xeon® Phi™.

«Η CERFACS ανυπομονεί για μια αποτελεσματική συνεργασία με το HPC Κέντρο Καινοτομίας της Lenovo καθώς δουλεύουμε από κοινού για να αναβαθμίσουμε το κωδικό προσομοίωσης μας για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τους επεξεργαστές τελευταίας τεχνολογίας Intel® Xeon®. Με τον ίδιο τρόπο, ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με τους ειδικούς της Lenovo για να προσαρμόσουμε και να βελτιώσουμε τον κωδικό που κυκλοφορεί στην αρχιτεκτονική της Intel® Xeon® Phi™, δήλωσε ο Mr. Monnier, CIO της CERFACS.

Η Lenovo έχει συνεργαστεί με την Transtec, μια Ευρωπαϊκή ειδικευμένη στο HPC, ούτως ώστε να παρέχουν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης (KIT) με ένα νέο HPC σύμπλεγμα λύσης αποτελούμενο από περισσότερους από 1,100 υπολογιστικούς κόμβους. Αποτιμάται σε €6.9 εκατομμύρια, η συνεργασία είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της Transtec. Η συνεργασία θα μειώσει δραματικά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του KIT. Το Σύστημα NeXtScale™ της Lenovo θα είναι εξοπλισμένο με υποδομή ψύξης νερού για να παρέχει μια αποτελεσματική ψύξη όλων των εξαρτημάτων, όπως των CPU, κύριας μνήμης ή καρτών I/O, παρέχοντας 40 τοις εκατό περισσότερης ενεργειακής απόδοσης από ότι τα συστήματα με ψύξη αέρα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι η απορριπτόμενη θερμότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς όπως η θέρμανση των χώρων εγκατάστασης των γραφείων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας ζητήθηκε να παραδώσουμε και να αναπτύξουμε αυτό το πολύ μεγάλο HPC σύμπλεγμα, το οποίο συνδυάζει καινοτόμες ιδέες με τεχνολογική δύναμη, σε μια από τις πιο γνωστές ερευνητικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη» τόνισε ο Dr. Oliver Tennert, Director HPC Λύσεων της Transtec, states.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Κατά τις ώρες 07.30’ έως 13.30’, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας.

Ο Ian Rankin στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 26 Απρ, 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (LIVE)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 05.00' έως 13.00'.

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δήμο Παλλήνης

“Άνοιξε κι εσύ την πόρτα στο βιβλίο”, 19 - 21 Απριλίου 2024.

Από την Ακρόπολη στο Βόλο η Ολυμπιακή Φλόγα (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Θα διασχίσει πολλές περιοχές της Αθήνας με τους Λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν το Ιερό Φως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ