ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Μπροστά και ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ – Άγρια μάχη για την 3η θέση

- Advertisement -

• Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται από 0,3% έως 3%

• Μόνο μία δημοσκόπηση δείχνει τους ΑΝ.ΕΛ να μπαίνουν οριακά στη Βουλή

• Οριακά κινούνται και τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη

• Το ποσοστό των αναποφάσιστων δύο ημέρες πριν τις εκλογές παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα

• Η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται πως επιθυμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας για την επόμενη ημέρα


Σε λιγότερες από 48 ώρες οι Έλληνες πολίτες θα έχουν αποφασίσει για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και το μέλλον της, αλλά μέχρι τότε οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν. Την Παρασκευή λοιπόν όχι μία όχι δύο αλλά συνολικά πάνω από 7 δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας και οι περισσότερες δείχνουν πως η ψαλίδα ανοίγει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλώσει αλλά ακόμα και οι δημοσκόποι κρατούν χαμηλό προφίλ, καθώς η διαφορά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και ο αστάθμιστος παράγοντας των αναποφάσιστων, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν διψήφιο ποσοστό.

Προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της GPO και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγιναν, η πρώτη για λογαριασμό του Mega και η δεύτερη για τον ΣΚΑΙ.

Διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 26%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,7%, το Ποτάμι 4,8%, η ΛΑΕ 3,9%, οι ΑΝΕΛ 3%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12%.
Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, καταγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων. Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31%, η ΝΔ 28,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 2%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 3%, ΔΞ/ΔΑ 8,5%.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 0,7% δείχνει δημοσκόπηση της RASS για το iefimerida.gr. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2%, η ΝΔ 27,5%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6%, το ΚΚΕ 5,4%, το Ποτάμι 4,1%, η ΛΑΕ 3%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 2,5%, λευκό άκυρο 1,8%, αδιευκρίνιστη ψήφος 9,3%.

Στο ερώτημα «τι θα θέλατε να προκύψει μετά τις εκλογές», το 40,2% απαντά μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη ΝΔ, το 19,6% απαντά μια άλλη, ΔΓ/ΔΑ το 3,2%.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο», το 63,2% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, το 29% απαντά η ΝΔ, ΔΓ/ΔΑ το 7,8%.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%.

Στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 25.1%. Ακολουθούν: “Το Ποτάμι” με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,4%.

Διαφορά 0,5 % υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Star. Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27, 4 %, ΝΔ 26,9 %, Χρυσή Αυγή 5,9%, Ποτάμι 4,9% , ΚΚΕ 4,9 %, ΑΝΕΛ 2,6 %, ΠΑΣΟΚ 5%, ΛΑΕ 3,1 % , Ένωση Κεντρώων 3,2 % , Άλλο 2,1 % (ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%) Δεν ξέρουν 14,0%.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

Οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Για πρώτη φορά εκλογικό επίδομα στην εφορευτική επιτροπή

40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και 30 ευρώ για την δεύτερη.

Ο Κωστής Μαραβέγιας ξανά στο Θέατρο Άλσος

Ο Κωστής Μαραβέγιας για μια ακόμα φορά στο Θέατρο Άλσος την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου!

Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης για λίγες παραστάσεις στο VOX

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ για λίγες παραστάσεις στο VOX ΙΙ Από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο & Κυριακή

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τον Οκτώβρη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η ανακαινισμένη παιδική χαρά, το υπαίθριο Gym park, το Skywalk αλλά και το εμβληματικό Παρατηρητήριο με θέα 360°.

Άσκηση Παρμενίων: Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν σήμερα σε όλη τη χώρα

Ταυτόχρονα µε την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί κρούση των καμπανών Ιερών ναών της επικράτειας.

Ο Δήμος Αθηναίων αναμόρφωσε πλήρως την παιδική χαρά της Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο βήμα του συνολικού σχεδίου για την ευρύτερη ανάπλαση του ιστορικού πάρκου και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ