ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Μπροστά και ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ – Άγρια μάχη για την 3η θέση

- Advertisement -

• Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται από 0,3% έως 3%

• Μόνο μία δημοσκόπηση δείχνει τους ΑΝ.ΕΛ να μπαίνουν οριακά στη Βουλή

• Οριακά κινούνται και τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη

• Το ποσοστό των αναποφάσιστων δύο ημέρες πριν τις εκλογές παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα

• Η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται πως επιθυμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας για την επόμενη ημέρα


Σε λιγότερες από 48 ώρες οι Έλληνες πολίτες θα έχουν αποφασίσει για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και το μέλλον της, αλλά μέχρι τότε οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν. Την Παρασκευή λοιπόν όχι μία όχι δύο αλλά συνολικά πάνω από 7 δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας και οι περισσότερες δείχνουν πως η ψαλίδα ανοίγει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλώσει αλλά ακόμα και οι δημοσκόποι κρατούν χαμηλό προφίλ, καθώς η διαφορά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και ο αστάθμιστος παράγοντας των αναποφάσιστων, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν διψήφιο ποσοστό.

Προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της GPO και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγιναν, η πρώτη για λογαριασμό του Mega και η δεύτερη για τον ΣΚΑΙ.

Διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 26%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,7%, το Ποτάμι 4,8%, η ΛΑΕ 3,9%, οι ΑΝΕΛ 3%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12%.
Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, καταγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων. Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31%, η ΝΔ 28,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 2%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 3%, ΔΞ/ΔΑ 8,5%.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 0,7% δείχνει δημοσκόπηση της RASS για το iefimerida.gr. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2%, η ΝΔ 27,5%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6%, το ΚΚΕ 5,4%, το Ποτάμι 4,1%, η ΛΑΕ 3%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 2,5%, λευκό άκυρο 1,8%, αδιευκρίνιστη ψήφος 9,3%.

Στο ερώτημα «τι θα θέλατε να προκύψει μετά τις εκλογές», το 40,2% απαντά μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη ΝΔ, το 19,6% απαντά μια άλλη, ΔΓ/ΔΑ το 3,2%.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο», το 63,2% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, το 29% απαντά η ΝΔ, ΔΓ/ΔΑ το 7,8%.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%.

Στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 25.1%. Ακολουθούν: “Το Ποτάμι” με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,4%.

Διαφορά 0,5 % υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Star. Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27, 4 %, ΝΔ 26,9 %, Χρυσή Αυγή 5,9%, Ποτάμι 4,9% , ΚΚΕ 4,9 %, ΑΝΕΛ 2,6 %, ΠΑΣΟΚ 5%, ΛΑΕ 3,1 % , Ένωση Κεντρώων 3,2 % , Άλλο 2,1 % (ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%) Δεν ξέρουν 14,0%.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

Οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταφθάνει το «Greek Arcade Museum» στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα το πρώτο ελληνικό μουσείο με arcades!

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι.

Ξηροί καρποί Βραζιλίας: Τα 5 κορυφαία οφέλη τους για την υγεία σας

Μόνο ένας ξηρός καρπός Βραζιλίας περιέχει σχεδόν το 100% του σεληνίου που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Το «Δρακόσπιτο» του Υμηττού | Η άγνωστη αρχαιότερη κατοικία της Αττικής (VIDEO)

Καλά κρυμμένο στης πλαγιές του Υμηττού, εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής που αποτελείται από τεράστιους πέτρινους ογκόλιθους βάρους δεκάδων τόνων.

Πλήθος κόσμου στα Χαϊδαριώτικα Κούλουμα στο Δαφνί (ΦΩΤΟ)

Με φαγητό, καλό κρασί, πολύ χορό και περίσσια καλή διάθεση στο χώρο της πρώην γιορτής του κρασιού.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το λόφο του Φιλοπάππου για τα κούλουμα (ΦΩΤΟ)

Από τη γιορτή, δεν έλειψαν και τα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα ο χαλβάς και ελιές που προσφέρθηκαν σε όσους ήταν εκεί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Δρακόσπιτο» του Υμηττού | Η άγνωστη αρχαιότερη κατοικία της Αττικής (VIDEO)

Καλά κρυμμένο στης πλαγιές του Υμηττού, εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής που αποτελείται από τεράστιους πέτρινους ογκόλιθους βάρους δεκάδων τόνων.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το λόφο του Φιλοπάππου για τα κούλουμα (ΦΩΤΟ)

Από τη γιορτή, δεν έλειψαν και τα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα ο χαλβάς και ελιές που προσφέρθηκαν σε όσους ήταν εκεί.