Ισραήλ: Σεξιστική διαφήμιση χάμπουργκερ «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο [Haaretz]

- Advertisement -

[dropcap size=big]Μ[/dropcap]ε το μήνυμα «πλούσια γεύση», το διαφημιστικό σποτ της Agadir, της δημοφιλέστερης αλυσίδας χάμπουργκερ στο Ισραήλ, δείχνει μια νεαρή άκρως αισθησιακή γυναίκα να αγκαλιάζει ένα πλούσιο αλλά ηλικιωμένο άνδρα.

Η εταιρεία βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού οι χρήστες του Facebook αντέδρασαν αρνητικά από την πρώτη μέρα έναρξης της διαφημιστικής καμπάνιας καταγγέλλοντας τον σεξιστικό χαρακτήρα της.

Με το σλόγκαν «πλούσια γεύση» η διαφημιστική εκστρατεία δείχνει νεαρές ημίγυμνες γυναίκες να αγκαλιάζουν υπερ- ηλικιωμένους άνδρες που φορούν πανάκριβα χρυσά ρολόγια στους καρπούς τους. Οι άνδρες φαίνονται φιλάσθενοι και αδύναμοι. Στην σελίδα της, στο Facebook, η εταιρεία έχει αναρτήσει μάλιστα μια φωτογραφία όπου ο άνδρας φαίνεται να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ σε μια άλλη, είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

1159698375

Μία από τις λεζάντες λέει με νόημα «Μόνο για όσους έχουν πλούσια γούστα».

Σε απάντηση στην προκλητική διαφημιστική καμπάνια της Agadir, οι χρήστες των Social Media την υποβάθμισαν στα 1,3 αστέρια με αποτέλεσμα η εταιρεία να αφαιρέσει το εργαλείο αξιολόγησης από την σελίδα της στο Facebook.

 «Η εκστρατεία δεν υποβαθμίζει μόνο τις γυναίκες, που στα μάτια σας είναι χάμπουργκερ, κομμάτια κρέατος, αλλά και τους άνδρες που με τη δική σας λογική δεν μπορούν να είναι με μια γυναίκα αν δεν έχουν χρήματα να της προσφέρουν» ήταν ένα από τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι σχολίασαν ότι η θύελλα που προκλήθηκε στα social media κατά της διαφημιστικής εκστρατείας της Agadir και η εκτεταμένη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα ήταν ακριβώς αυτό που η εταιρεία είχε στο μυαλό της.

 לצפייה מגיל 18 ומעלה.

Posted by ‎AGADIR – אגאדיר‎ on Thursday, August 6, 2015

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.