«Προσποιούμαστε ότι έχουμε κυβέρνηση»!

 

«Προσποιούμαστε ότι υπάρχει κυβέρνηση και καλά κάνουμε και προσποιούμαστε για να κλείσει η συμφωνία» είναι το σχόλιο έμπειρου σχολιαστή από τηλεοράσεως

Και αποτελεί μια κυνική ομολογία ότι αυτό που ο πρωθυπουργός αποκαλεί διαπλοκή, όχι μόνο τον έχει πάρει υπό την προστασία του αλλά κάνει και τα στραβά μάτια σε μια κοινοβουλευτικά ανώμαλη κατάσταση προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά της υπογραφής του τρίτου μνημονίου στα τέλη Αυγούστου, «καλώς εχόντων των πραγμάτων».

Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει μιλήσει για το ίδιο πράγμα κάνοντας λόγο για κυβέρνηση μειοψηφίας με την οποία θα συνεχίσει ως που να κλείσει τη νέα δανειακή σύμβαση με τους δανειστές. Αυτή η κατάσταση και με δεδομένο το γεγονός ότι κανένα από τα κόμματα του ΝΑΙ δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και να χρεωθεί και το τρίτο μνημόνιο κάνουν πιο σύνθετο το γεγονός του ξεκαθαρίσματος των εσωκομματικών λογαριασμών του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η χαρακτηριστική η φράση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο Τσίπρας δεν υπάρχει χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει χωρίς τον Τσίπρα» γεγονός που υποδηλώνει και το αβέβαιο μέλλον για τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι προφανές από την στάση όλων ότι θέλουν να αγοράσουν χρόνο. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο και αν πραγματικά ελπίζουν ότι μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί όντας μάλιστα κυβέρνηση που θα εφαρμόζει μνημόνιο. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν το πιστεύει, αλλά και κανένας δεν θα πάρει πρώτος την ευθύνη της διάσπασης.

Ο πρωθυπουργός γιατί έτσι θα βάλει φωτιά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και το πιθανότερο είναι να καεί και ο ίδιος μαζί του. Από την άλλη μεριά ο ίδιος είναι μάλλον αρκετά αδύναμος εσωκομματικά αυτή τη στιγμή και περιμένει να καταλαγιάσουν –αν καταλαγιάσουν τα πνεύματα- προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει –αν ελέγξει- την κατάσταση.

Αυτό που μάλλον μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του για την πορεία και το τέλος του δρόμου που θα ακολουθήσει αλλά αυτό που δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρο και στο μυαλό του ίδιου είναι μέσα από ποια διαδρομή θα το κάνει αυτό.

Στο ίδιο δίλημμα είναι και τα διαφωνούντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον θέλουν να δώσουν τη μάχη για να κρατήσουν το brand name του κόμματος. Και το γεγονός ότι όλοι θέλουν να αγοράσουν χρόνο ίσως είναι το μόνο πεδίο συνεννόησης ανάμεσα στην ηγεσία της κυβέρνησης και την Αριστερή Πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που δεν δικαιούται κανένας εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είτε συμφωνούντων είτε διαφωνούντων με το νέο μνημόνιο είναι να προσποιούνται όλοι τους ότι υπάρχει Αριστερή κυβέρνηση γιατί το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν άλλοθι στον κάθε Άδωνι Γεωργιάδη και τη Χρυσή Αυγή να καπηλεύονται τα αγωνιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού που αισθάνεται προδομένος.

ΥΓ: Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών για να είναι έγκυρες μάλλον θα πρέπει να δεχτούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα με τα αποτελέσματα που αυτό είχε. Ίσως τις επόμενες μέρες να διαρρεύσει και κανένα καινούργιο non paper αυτή τη φορά από το Μαξίμου για το πώς να στήνονται οι δημοσκοπήσεις, σαν αυτό το non paper που διέρρευσε από τη γαλάζια Συγγρού πριν από το δημοψήφισμα, non paper που έλεγε να εμφανίζεται το ΝΑΙ και το ΟΧΙ με διαφορά στήθους μπας και λειτουργήσει υπέρ του ΝΑΙ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα

Λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ και ο Ηλεκτρικός θα προσαρμοστούν στα εορταστικά δεδομένα.

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.

Τα μυστικά της λίμνης Βουλιαγμένης (Trailer)

Στις 5 Μαΐου στην cosmotetv αποκαλύπτονται τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Βανδάλισαν την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε επισκευαστεί και ενισχυθεί με νέο εξοπλισμό ώστε να είναι ξανά λειτουργικό.

«Η Θεία Μορφή» στο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι

Εκτίθεται στον 1ο όροφο του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.