Τσίπρας προς Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτο μνημόνιο ή καταστροφή της χώρας και πτώση της κυβέρνησης

του Θοδωρή Λαπαναϊτη

Με το μαχαίρι στο λαιμό σύρονται στην απογευματινή συνεδρίαση της βουλής για την παροχή εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό για την υπογραφή τρίτου μνημονίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κλείσιμο της, σε δραματικούς τόνους, συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η αποψινή ψηφοφορία στην ολομέλεια της βουλής έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καλούνται πλέον με βάση την εισήγηση του πρωθυπουργού να διαλέξουν ανάμεσα στο τρίτο μνημόνιο ή στην πτώση της κυβέρνησης, το Grexit και την ασύντακτη χρεοκοπία.

Η πολύωρη συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3μμ ήταν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και σε δραματικούς τόνους, ενώ για το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας αποτέλεσε μια ψυχρολουσία ύστερα από την αναλυτική παρουσίαση των μέτρων που περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση προς τους θεσμούς της ΕΕ.

Ενδεικτική της κατάστασης και των υπαρξιακών διλημμάτων για το ΣΥΡΙΖΑ είναι και το γεγονός ότι παρότι αρχικά αναμενόταν να τεθεί σε ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα η πρόταση της κυβέρνησης, τελικά η τροπή της συνεδρίασης οδήγησε στην απόφαση να μη γίνει ψηφοφορία.

Η Αριστερή Πλατφόρμα που αριθμεί μερικές δεκάδες βουλευτές κατέθεσε κείμενο διαφοροποίησης καλώντας την κυβέρνηση να αρνηθεί τον εκβιασμό των δανειστών και να καταθέσει εναλλακτικό σχέδιο για συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ορισμένους βουλευτές που μέχρι πρότινος ανήκαν στην προεδρική πλειοψηφία εξετάζεται η αποχή ή το παρών στη βραδινή ψηφοφορία στην ολομέλεια της βουλής. Ερωτηματικό παραμένει η στάση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας κατά την διαδικασία.

Αυτή την ώρα το νομοσχέδιο συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές ενώ κατά τις 7μμ αναμένεται η εισαγωγή του στην ολομέλεια της βουλής με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ