Ελλάδα: Μάθημα δημοκρατίας [L’HUMANITE]

Από σήμερα κιόλας, το ισχυρό ΟΧΙ θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων αλλά και νέων πιέσεων προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος χθες απέδειξε ότι και θάρρος έχει και αξιοπρέπεια δείχνοντας σε όλους ότι μπορεί να υπάρξει και μια άλλη Ευρώπη.

ΟΧΙ! Ένας κεραυνός στην Ευρώπη της λιτότητας. Ένα ΟΧΙ διαυγές, θαρραλέο και ισχυρό ενός λαού που ξέρει να στέκεται όρθιος. Ένα ΟΧΙ στη λιτότητα αλλά όχι στην Ευρώπη. Ένα αμετάκλητο αποτέλεσμα που θέτει τέρμα σε μια εβδομάδα απίστευτης κινδυνολογίας και τρομοκρατίας από ένα μέρος του ελληνικού τύπου καθώς και στον εκβιασμό του Grexit από μέρους πολλών Ευρωπαίων ηγετών που προσπαθούσαν να υφαρπάξουν από τα χέρια του ελληνικού λαού το δικαίωμα να αποφασίζει ελεύθερα.

Screen Shot 2015-07-05 at 11.36.11 PM

Είναι το πιο εκπληκτικό μάθημα δημοκρατίας που η Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορούσε να δώσει στην Ευρώπη και ίσως ακόμη πιο πέρα, όπως στις ΗΠΑ που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Μιλήσαμε για “στοίχημα” του Αλέξη Τσίπρα, για παίγνιο, για επίδειξη εξουσίας όταν το Eurogroup απέβαλε από την συνεδρίαση του τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών, παραβιάζοντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή.

Μπροστά στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, που γινόντουσαν ολοένα και πιο πιεστικές σχετικά με την επιβολή νέων πολιτικών λιτότητας και αντιμέτωποι με Ευρωπαίους ηγέτες αποφασισμένους να δώσουν ένα πολιτικό μάθημα στην Ελλάδα τιμωρώντας τους ‘Ελληνες, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να προσφύγει στην μόνη πηγή νομιμότητας, το δημοψήφισμα.

Η ψήφος του λαού. Σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το 58% των Γάλλων συμφωνούσαν με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή η ηχηρή νίκη της δημοκρατίας μας κάνει να λυπόμαστε για την “μαλθακότητα” του Φρανσουά Ολάντ. Η Γαλλία θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει άλλο λόγο, σταθερό και αποφασιστικό. Δεν είναι όμως πολύ αργά.

Γιατί από σήμερα κιόλας, εάν αυτό το ισχυρό ΟΧΙ αποτελέσει το εφαλτήριο για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων , νέες πιέσεις περιμένουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος χθες απέδειξε ότι και θάρρος έχει και αξιοπρέπειά δείχνοντας σε όλους ότι μπορεί να υπάρξει και μια άλλη Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός θα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Ο αγώνας του, τον γνωρίζουμε καλά, είναι και δικός μας αλλά και όλων των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα μέχρι και την Παρασκευή για την Ολυμπιακή ΦΛόγα

Την Παρασκευή η ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ξεκίνησε από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα για το Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ