Παρίσι: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ του ελληνικού λαού [LIBERATION]

- Advertisement -

Καταγγέλλοντας την “καταστροφική κατάσταση” στην Ελλάδα, τα γαλλικά συνδικάτα έκαναν έκκληση για “σεβασμό των δημοκρατικών επιλογών των λαών”.

Χιλιάδες Γάλλοι πολίτες διαδήλωσαν την Πέμπτη το βράδυ στο Παρίσι, μετά από το κάλεσμα τεσσάρων συνδικάτων – CGT, FO, FSU, Solidaires – καθώς και πολιτικών κομμάτων για να εκφράσουν την “αλληλεγγύη” τους προς τον ελληνικό λαό. Με αφετηρία την πλατεία της Βαστίλης (Place de la Bastille) οι διαδηλωτές κυματίζοντας σημαίες του Αριστερού Κόμματος, του Γαλλικού Κομουνιστικού κόμματος και του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος έφτασαν μέχρι την πλατεία πλατεία της Δημοκρατίας (Place de la République) φωνάζοντας συνθήματα όπως  “αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό” και “Αντίσταση σε Ελλάδα και Γαλλία”.

“Μαζί με τους Έλληνες, ενωμένοι ενάντια στη λιτότητα”, έγραφε το γαλανόλευκο πλακάτ στην κεφαλή της πορείας.

Ο Ζαν-Λουκ Μελανσόν, Ευρωβουλευτής και συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς, εκτιμά ότι “αυτό που συμβαίνει είναι ένας αποκλεισμός της Ελλάδα, καθόλα οργανωμένος (…) για να γονατίσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το να πτωχεύσουν την Ελλάδα είναι μια ακραία τιμωρία για τους Έλληνες, αλλά είναι επίσης καταστροφικό για τη ζώνη του ευρώ και την παγκόσμια οικονομία”.

“Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί για ενάμισι δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να προκαλέσουμε μια οικονομική καταστροφή αυτού του μεγέθους”.

Grèce-urgence-solidarité_Page_1“Είμαι Έλληνας. Αρκετά με τη λιτότητα”

Το κάλεσμα των συνδικάτων σε αυτή την διαδήλωση αποσκοπούσε στην ένδειξη “σεβασμού για τις δημοκρατικές επιλογές των λαών” και στην απόρριψη των πολιτικών λιτότητας. Καταγγέλλουν την “καταστροφική κατάσταση” στην Ελλάδα, η οποία εξηγείται από το γεγονός ότι η Ελλάδα “αποτέλεσε το πειραματόζωο για την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”.

“ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ”

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης την Πέμπτη σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της απεργίας των ταξί

Πώς θα γίνει η κυκλοφορία. Εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανανέωση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας στη Ν.Ιωνία

Έπειτα από συμφωνία του Δημάρχου Π.Μανούρη με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη.

Απόκριες στην Αθήνα | Μια μεγάλη καρναβαλική φιέστα απλώνεται στις γειτονιές της πόλης

80 εκδηλώσεις σε 55 σημεία από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσογείων λόγω ανάπλασης του οδικού άξονα

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις - χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη - με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέρνουν τις Αποκριές στις γειτονιές της πόλης

Από τη Δευτέρα 26.02 ξεκινάνε τις μουσικές τους περιπλανήσεις σε κεντρικές πλατείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.