ΗΠΑ: Η πρώτη Εκκλησία της Κάνναβης στην Ιντιάνα

Στην Πολιτεία της Ιντιάνα δραστηριοποιείται η First Church of Cannabis (H πρώτη Εκκλησία της Κάνναβης).

Πρόκειται για μια θρησκευτική αίρεση και όπως φαίνεται και από τη ονομασία της, υποστηρίζει με σθένος τη χρήση του συγκεκριμένου φυτού.

Η νεοϊδρυθείσα εκκλησία, μπόρεσε να αποκτήσει νόμιμη υπόσταση μετά την υιοθέτηση ενός αμφιλεγόμενου πολιτειακού νόμου (πρόκειται για τη Πράξη Θρησκευτικής Ελευθερίας και Αποκατάστασης).

Τα περίεργα όμως δεν σταματούν εκεί…

Η Πρώτη Εκκλησία Κάνναβης πρόσφατα έλαβε και την σχετική πιστοποίηση που επιθυμούν πολλές θρησκευτικές οργανώσεις: αυτή της φοροαπαλλαγής επίσης βάσει συγκεκριμένου άρθρου της αρμόδιας υπηρεσίας Εισοδήματος.

Όπως αναφέρει η επιστολή της αρμόδιας υπηρεσίας της εφορίας των ΗΠΑ (IRS): «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι κατά την επανεξέταση της αίτησής σας σας για την υπαγωγή στο καθεστώς έκπτωσης φόρου, διαπιστώσαμε πως ανήκετε στις κατηγορίες που απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος».

Η επιστολή, την οποία προώθησε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post o ιδρυτής της Εκκλησίας Μπιλ Λεβιν, έχει ημερομηνία 21 Μαίου και σε αυτή μεταξύ άλλων τονίζεται πως η αρμόδια υπηρεσία αναγνωρίζει πως η θρησκευτική οργάνωση επιδίδεται σε δημόσια φιλανθρωπία.

Το φορολογικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται πλέον η Πρώτη Εκκλησία της Κάνναβης, πρακτικά σημαίνει πως θα μπορεί να απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τον χαρακτηρισμό της ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένης για παράδειγμα και της έκπτωσης επί του φόρου που αναλογεί στις εισφορές που λαμβάνει, του περιορισμού ελέγχου από την Εφορία ενώ θα εκπίπτουν ακόμη και τα δώρα που λαμβάνει.

Η εξέλιξη αυτή, φαίνεται πως κάνει την άφιξή της την κατάλληλη στιγμή καθώς τα έσοδα από δωρεές αυξάνουν σημαντικά για την θρησκευτική οργάνωσης κυρίως μέσω του λογαριασμού crowdfunding που έχει «ανοίξει».

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;