Εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα μετανάστες.

Στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συνελήφθησαν για την υπόθεση πέντε υπήκοοι Συρίας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο από τη χώρα συνολικά 20 ομοεθνών τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 28χρονος που ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, την ώρα που επιβίβασαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN, 20 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, ανάμεσα στους οποίους  βρίσκονταν και πέντε ανήλικοι, με στόχο να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά τη σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες κατέβαλαν χρηματικό ποσό 2.000 – 2.500 ευρώ ο καθένας, σε δύο άτομα (έναν 50χρονο και έναν 25χρονο), οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Από τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν συνολικά 12.170 ευρώ που είχαν εισπραχθεί για την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες χρησιμοποιούνταν  για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μπαράζ ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε μάντρες με παλιοσίδερα

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αττικής και των Σερρών και αφορούσαν στην τήρηση της ασφαλιστικής...

Δημοτική Αστυνομία: Οι αρμοδιότητες και οι νέες προϋποθέσεις πρόσληψης

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή επανιδρύει και αναβαθμίζει τον ρόλο της...

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Αττική Οδό – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Ο οδηγός πέταξε από το παράθυρο συσκευασίες με κάνναβη. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό...

Σεισμός – Εύβοια, Παπαδόπουλος: Τα 5 Ρίχτερ ήταν ίσως η κύρια δόνηση

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, η μετασεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε μάντρες με παλιοσίδερα

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αττικής και των Σερρών και αφορούσαν στην τήρηση της ασφαλιστικής...