Θέατρο Παλλάς: Οντισιόν για “γεννημένους χορευτές”

- Advertisement -

Το γνωστό μιούζικαλ «Μπίλι Έλιοτ» του Λι Χολ, σε μουσική Έλτον Τζον, θα ανεβάσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, τον προσεχή Οκτώβριο.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα πραγματοποιηθεί οντισιόν στις 6 και 7 Ιουνίου, στο θέατρο Παλλάς, έτσι ώστε  ο σκηνοθέτης και οι συνεργάτες του να επιλέξουν «τον καλύτερο από τους καλύτερους απ’ όλη την Ελλάδα».

Αγόρια ηλικίας 10 έως 14 χρονών, που χορεύουν, τραγουδούν και θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν με τους γονείς τους, έχοντας μαζί τους ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία.

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη, υποψήφια για τρία Όσκαρ, ταινία του 2000 του Στίβεν Ντάλντρι, με τον Τζέιμι Μπελ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αναφέρεται ιστορία του 11χρονου Μπίλι, ο οποίος καταβάλει τεράστια προσπάθεια, ενάντια στις πιθανότητες, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να γίνει χορευτής. Κατά τη διάρκεια της απεργίας των ανθρακωρύχων, στο Ντάρχαμ, του 1984, ο Μπίλι Έλιοτ, θα το «σκάσει» από τα μαθήματα του μποξ, που είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί, για να ανακαλύψει και στη συνέχεια να ακολουθήσει την μεγαλύτερή του αγάπη, τον χορό.

Το μιούζικαλ έκανε πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, το 2005 και ήταν υποψήφιο για εννέα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε», κερδίζοντας τέσσερα, μεταξύ άλλων και αυτού της καλύτερης μουσικής.

Εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως έχουν παρακολουθήσει την ιστορία του «γεννημένου χορευτή» Μπίλι Έλιοτ, καθώς η επιτυχία του οδήγησε σε παραγωγές από το Μπρόντγουεϊ ώς την Αυστραλία. Στη Νέα Υόρκη, η παράσταση κέρδισε δέκα βραβεία Tony, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης μουσικής.

Δύσκολη στιγμή για τους συντελεστές της παράστασης, στο Γουέστ Εντ, η βραδιά του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ, στις 8 Απριλίου του 2013. Η εχθρική στάση του μιούζικαλ απέναντι στη Θάτσερ κορυφώνεται στη δεύτερη πράξη, η οποία αρχίζει  με το τραγούδι των Έλτον Τζον και Λι Χολ «Merry Christmas, Maggie Thatcher», στο ρεφρέν του οποίου ακούγονται οι στίχοι: «Καλά Χριστούγεννα, Μάγκι Θάτσερ. Όλοι γιορτάζουμε απόψε, που ‘ναι μια μέρα πιο κοντά στο θάνατό σου».

Το δίλημμα των συντελεστών προφανές και έντονο. Μη μπορώντας να αποφασίσουν αν θα έπρεπε να κόψουν ή όχι το συγκεκριμένο ρεφρέν, έδωσαν την σκυτάλη στο κοινό, έτσι ώστε να αποφασίσει εκείνο. Και το κοινό όταν ρωτήθηκε, αποφάνθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό –«overwhelmingly» (υπερβολικό), έγραψαν τότε οι New York Times- το επίμαχο ρεφρέν να ακουστεί, συμπλέοντας, ίσως, με τους ανθρώπους στους δρόμους του Μπρίξτον και σ’ όλες σχεδόν τις φτωχιές συνοικίες της Αγγλίας, που έστησαν αυθόρμητα πάρτι, πανηγυρίζοντας για τον θάνατο της Σιδηράς Κυρίας.

Η εορταστική παράσταση για τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα του «Μπίλι Έλιοτ. Το μιούζικαλ» πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο, στις 12 Μαΐου, με τη συμμετοχή έξι διαφορετικών ηθοποιών, οι οποίοι έχουν ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή τη συμπλήρωση αυτών των δέκα χρόνων, ο Έλτον Τζον αποκάλυψε ότι το μιούζικαλ θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. «Θα ήταν υπέροχο να κάνουμε μια κινηματογραφική εκδοχή. Υπάρχουν κι άλλα τραγούδια, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην παράσταση και θα ήταν εξαιρετικά στην ταινία» ανέφερε ο ίδιος.

Για δήλωση συμμετοχής στην οντισιόν του «Billy Elliot The Musical»και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο 211-1026268 (Φανή Μπαλανίκα) και στο [email protected], Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-19:00.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.