Παραγουάη: Παγκόσμια συγκίνηση για την10χρονη έγκυο [ultimahora.com]

Το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών παγκοσμίως, γνωστό με το όνομα Avaaz, σε συνεργασία με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παραγουάη, παρέδωσε χθες, στο Κοινοβούλιο της χώρας περισσότερες από 400.000 υπογραφές από όλο τον κόσμο, ζητώντας από την κυβέρνηση να προστατεύσει τη ζωή της 10χρονης εγκύου που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατριό της.

Η εκστρατεία της οργάνωσης Avaaz ξεκίνησε αρχικά για τη συγκέντρωση 300 000 υπογραφών, ζητώντας τη μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα της Παραγουάης, ώστε να επιτρέπει την διακοπή της κύησης σε κορίτσια κάτω των 15 ετών που έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Μέχρι στιγμής, οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 550.000.

Στη σημερινή συζήτηση του Κοινοβουλίου της Παραγουάης, σχετικά με το θέμα των εκτρώσεων σε περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών που η κυοφορία τους είναι αποτέλεσμα βιασμού, οι απόψεις διίστανται.

“Δεν θέλουμε να αλλάξουν τα άρθρα 106 και 109 του συντάγματος”, δήλωσε η Julia Rivarola, μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων για τη Ζωή και την Οικογένεια (Fedavifa).

Από τη μεριά της, η συντονίστρια της Avaaz, Ana Sofia Suarez, υπογραμμίζει σε σημερινό δελτίο τύπου ότι “οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τους πιο ευάλωτους όπως αυτό το 10χρονο κορίτσι, θύμα ανείπωτης βίας. Το να της επιτρέψουμε να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον της, δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για το μέλλον αυτού του μικρού κοριτσιού, αλλά και για το μέλλον όλων των γυναικών και των κοριτσιών στην Παραγουάη”.

Καθημερινά στην Παραγουάη, κορίτσια ηλικίας 10 με 14 ετών γεννούν μωρά αποτελέσματα βιασμών τους.

“Κορίτσια κάτω των 15 ετών έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη γέννα” τονίζει η Suarez και προσθέτει: “Αυτά τα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία θα έπρεπε από μόνα τους να είναι αρκετά για να παρασχεθεί στο δεκάχρονο κοριτσάκι καθώς και σε άλλα κοριτσάκια, η επείγουσα βοήθεια που χρειάζονται”.

embarazo

Υπό αυτή την έννοια, η Avaaz επέκρινε την αδυναμία της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση των αρχών της Παραγουάης “έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές παραβιάσεις του δικαιώματος στη ζωή, στην υγεία, στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού”.

Αυτό το κορίτσι, που μόλις ζυγίζει 34 κιλά, αν και πέντε μηνών έγκυος, ζήτησε βοήθεια και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατριό της, τον Ιανουάριο του 2014. Οι αρχές δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να την στείλουν πίσω στο βιαστή της.

Η περίπτωση της 10χρονης εγκύου στην Παραγουάη έφερε στο φως αρκετές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Η ιστορία της μικρούλας συνεχίζει να ταξιδεύει στα ΜΜΕ του πλανήτη και ανοίγει το δρόμο για συζήτηση στη Παραγουάη, σχετικά με τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας στα ευαίσθητα θέματα των αμβλώσεων και της ευθανασίας.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να μεταφερθείτε στον ιστότοπο της Avaaz στα ελληνικά και να υπογράψετε και εσείς την έκκληση προς την κυβέρνηση της Παραγουάης.

Screen Shot 2015-05-21 at 1.01.45 AM

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Πέγκυ Ζήνα “LIVE” στο Θέατρο Άλσος

Η Πέγκυ Ζήνα στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 18 Ιουνίου για μια βραδιά γεμάτη τραγούδια!

Τράγος: Ένα μοντέρνο καφενείο στο Ψυρρή

Ένα σύγχρονο καφενείο το οποίο συνδυάζει την ανεπιτήδευτη γοητεία του παρελθόντος με έναν αέρα ανανέωσης της σύγχρονης εποχής.

Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα στην Ομόνοια (VIDEO)

Το σκηνικό διαδραματίστηκε στην Ομόνοια, μετά από καταγγελία ότι ο ύποπτος έκλεβε χάλκινους σωλήνες από κτίριο της περιοχής.

Ενστάσεις από τους κατοίκους για το πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Οι προσφυγές έχουν ασκηθεί από 22 κατοίκους της περιοχής και υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς.

Πιλοτική εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών στη λεωφορειακή γραμμή Express του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Επέκταση του προηγμένου συστήματος ανέπαφων συναλλαγών έως τα τέλη του έτους σε όλα τα ΜΜΜ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράγος: Ένα μοντέρνο καφενείο στο Ψυρρή

Ένα σύγχρονο καφενείο το οποίο συνδυάζει την ανεπιτήδευτη γοητεία του παρελθόντος με έναν αέρα ανανέωσης της σύγχρονης εποχής.

Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα στην Ομόνοια (VIDEO)

Το σκηνικό διαδραματίστηκε στην Ομόνοια, μετά από καταγγελία ότι ο ύποπτος έκλεβε χάλκινους σωλήνες από κτίριο της περιοχής.