Super League: Έπεσε ο Λεβαδειακός, δεύτερος ο ΠΑΟ – Όλα τα αποτελέσματα (10/5)

Ο Λεβαδειακός τελικά ήταν ο ηττημένος στο θρίλερ της παραμονής, στην αρκετά ενδιαφέρουσα 34η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Καλλονή – Ατρόμητος 1-1

Η Καλλονή έψαχνε για ένα βαθμό για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα και πέτυχε το στόχο της, μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Ατρόμητο στη Μυτιλήνη, για την 34η και τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Στο 23′ η ομάδα της Λέσβου έφτασε στο γκολ που ήθελε: ο Πετρόπουλος πάτησε την μπάλα με «τακουνάκι» στον Μίνγκα κι εκείνος με διαγώνιο συρτό σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» ξαφνικά στο 83′ φτάνοντας στην ισοφάριση με τον Παπάζογλου, ύστερα από σέντρα του Καραμάνου.

Πανθρακικός – Ξάνθη 2-0

Μετά την Καλλονή και ο Πανθρακικός εξασφάλισε την άνοδο του στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία, καθώς η ομάδα της Κομοτηνής πήρε τη νίκη που ήθελε απέναντι στην Ξάνθη (2-0) στο ντέρμπι της Θράκης και εξασφάλισε την παραμονή της.

Η ιστορία της αναμέτρησης ουσιαστικά γράφηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Μάνουελ Ρόκα σημείωσαν δύο αναπάντητα γκολ. Στο 20΄ ο Κάσες πήρε την κόντρα από τον Μπαξεβανίδη και με πλασέ άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει στο 31΄ με ωραία ατομική προσπάθεια και έξοχο πλασέ ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Βραζιλιάνος Ίγκορ.

Παναιτωλικός – Βέροια 2-0

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Σούπερ Λίγκα ο Παναιτωλικός, που επικράτησε της Βέροιας με 2-0 στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής και κατετάγη στην έβδομη θέση, ενώ η μακεδονική ομάδα θα παίζει και την επόμενη περίοδο στην ανώτατη κατηγορία.

Στο 22ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Μαραγκού, ο οποίος μπήκε στην πορεία της μπάλας σε σουτ του Μαρτίνες και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του ανοίγοντας το σκορ στο Αγρίνιο.

Το 2-0 έγινε ενάντια στη ροή του αγώνα στο 78ο λεπτό όταν ο Μορένο διπλασίασε με γυριστό βολέ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ.

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 1-1

Με ισοπαλία ολοκλήρωσε τη φετινή περίοδο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που έμεινε στο 1-1 με τον Πλατανιά στο γήπεδο των Περιβολίων, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα σε ένα ευχάριστο και με πολύ καλό ρυθμό παιχνίδι.

Στο 17ο λεπτό και στη σέντρα του Αποστολόπουλου ο Ρομπέρτο απομάκρυνε την μπάλα στα πόδια του Αυλωνίτη, κι εκείνη αφού χτύπησε πάνω του κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το παιχνίδι χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 86ο λεπτό για να γράψει το τελικό 1-1 ο Χάρα, που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα 2-0

Χωρίς να ηττηθεί στην Τρίπολη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης, μετά τη σημερινή του νίκη με 2-0 επί της Κέρκυρας στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη «καθάρισε» εύκολα την αναμέτρηση με τους «Φαίακες», καθώς στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 2-0 (14΄ Πάρα, 41΄ Φερνάντες) και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο.

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Οι «πράσινοι» μετά το «τρίποντο» και σε συνδυασμό με τη «γκέλα» του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη τερμάτισαν στην 2η θέση της κανονικής περιόδου, γεγονός που σημαίνει ότι στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ για την έξοδο στην Ευρώπη θα εκκινήσουν από την κορυφή με 3 βαθμούς.

Με δύο γρήγορα γκολ ξεκίνησε το ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Στο 4΄ μετά από συνδυασμό των Ζέκα και Κλωναρίδη, ο δεύτερος με ωραία προσπάθεια «άδειασε» το Ναδάλες κι «έγραψε» το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.
Η «απάντηση» του ΠΑΣ ήταν άμεση κι ένα λεπτό αργότερα, ο Ίλιτς με πλασέ, μετά τη σέντρα του Στρούνα, έφερε το ματς στα ίσια.

Στο 50΄ ο Καρέλης με το 13ο εφετινό του γκολ έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» (2-1) και στο 61΄ ο Λαγός, μετά το 1-2 με τον Κλωναρίδη, πλάσαρε και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Εργοτέλης – Λεβαδειακός 0-2

Ο Λεβαδειακός έκανε το καθήκον του, πέρασε από το Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου νικηφόρα καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Εργοτέλη αλλά η ισοπαλία του Πανιώνιο με τον ΠΑΟΚ (0-0) τον έστειλε στη Β΄ Εθνική, καθώς υστερούσαν στις ισοβαθμίες με τους «κυανέρυθρους», τη Βέροια και τον Πανθρακικό.

Τα γκολ ήρθαν… μαζεμένα για τους φιλοξενούμενους, που σκόραραν στο 66΄ το 0-1 με τον Μιλοσάβλιεφ και έφτασαν στο 0-2 με τον Μάντζιο δύο λεπτά αργότερα.

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-0

Την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα «σφράγισε» ο Πανιώνιος, παρά τη «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε στη Νέα Σμύρνη στον ΠΑΟΚ (0-0), στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής.

Οι «κυανέρυθροι» ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να παίξουν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τασουλή με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση (68΄). Παρά την πίεση που δέχτηκε, όμως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άντεξε, πήρε τον «χρυσό» βαθμό που ήθελε και παρέμεινε στην κατηγορία έστω και σε τετραπλή ισοβαθμία.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Κατά τις ώρες 07.30’ έως 13.30’, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας.

Ο Ian Rankin στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 26 Απρ, 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (LIVE)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 05.00' έως 13.00'.

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δήμο Παλλήνης

“Άνοιξε κι εσύ την πόρτα στο βιβλίο”, 19 - 21 Απριλίου 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.