Οκτώ ειλικρινείς συμβουλές για τις πανελλήνιες

Προσοχή, ακολουθεί βομβαρδισμός από κλισέ: Οι πανελλήνιες είναι μια δύσκολη περίοδος που όλοι μας περάσαμε, άλλοι με μεγάλη επιτυχία, άλλοι με μικρότερη και άλλοι με πλήρη αποτυχία, αλλά η ζωή δεν τελειώνει εκεί και είναι γεμάτη από “εξετάσεις” κάθε είδους.

Μετά από αυτή την άθλια και βαρετή απαραίτητη εισαγωγή, πάμε στο δια ταύτα.

Σίγουρα έχεις βαρεθεί να ακούς συμβουλές από την καθηγήτρια σου μέχρι τον θείο που είδες στο πασχαλινό τραπέζι και έπινε μόνος του τσίπουρα σε μια γωνία.

Οι συμβουλές αυτές είναι οι κλασικές του στυλ μην αγχώνεσαι, να πίνεις πολύ νερό (αυτό το κολλάνε παντού) να κοιμάσαι καλά, να έχεις πρόγραμμα κλπ.

Σε αυτή την ιστοσελίδα επειδή μας αρέσει να σπάμε τα ταμπού και να διαφέρουμε, θα προσφέρουμε οκτώ υπερπολύτιμες αλλά κάπως διαφορετικές από τις συνήθεις, συμβουλές για πανελλήνιες. Πάμε:

1. Ρίξ’το στο στο φαΐ

1

Στις δύσκολες στιγμές, δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρηγοριά από το φαγητό. Είτε είναι το σουβλάκι που φέρνει ο αγαπημένος σου ντελιβεράς, είτε είναι το παστίτσιο της μαμάς, το φαγητό προσφέρει ηρεμία, απόλαυση και καθαρό μυαλό. Άλλωστε, μην αγχώνεσαι για τα κιλά. Μόλις τελειώσεις θα μπεις σε πρόγραμμα και θα τα χάσεις σε δύο μήνες. Ελπίζω.

2. Βγες έστω λίγο να ξεσκάσεις

partying-sober-vs-drunk

Βρες χρόνο, έστω μια ώρα. Είτε δεις την κοπέλα ή το αγόρι σου, είτε δεις την παρέα σου, θα ξεκουράσεις λίγο το μυαλό σου που έχει γίνει πουρές από το διάβασμα.

3. Αν δεν έχεις διαβάσει μέχρι στιγμής, την έκατσες

Major-failure

Μιλώντας για διάβασμα, αν δεν είχες βγάλει τη χρονιά με πρόγραμμα και σωστή μελέτη, όχι πολύωρη, αλλά σωστή, μην περιμένεις να γίνουν θαύματα. Αυτή η συμβουλή μάλλον πάει για την επόμενη χρονιά, που θα ξαναδώσεις.

4. Αν έχεις διαβάσει κανονικά, ξαναδιάβασε

exhaustion

Αυτοί που λένε ότι τη μέρα πριν την εξέταση πρέπει να κοιμάσαι καλά και να μη ξεσκιστείς στο διάβασμα είναι μεγάλοι παραμυθάδες. Την τελευταία στιγμή πρέπει να ξεσκιστείς ανελέητα. Δεν πειράζει αν χάσεις έναν παραπάνω ύπνο ή λίγες στιγμές χαλάρωσης, η επανάληψη που κάνεις λίγο πριν δώσεις είναι πολλές φορές σωτήρια.

5. Αν πας να αντιγράψεις έχεις ήδη αποτύχει

PANELLHNIES_ANTIGRAFH-215

Κράτα τις αντιγραφές αργότερα για το πανεπιστήμιο, θα είναι πιο εύκολο (αλλά ούτε εκεί μην το κάνεις). Αν γράψεις λίγα από τον ένα διπλανό και λίγα από τον άλλο χωρίς να έχεις ιδέα, το πουλάκι έχει πετάξει πριν το πάρεις χαμπάρι.

6. Να αγχωθείς

9192286462_20c7a77294_b-e1381519921678

Ναι, καλά διάβασες, να αγχωθείς. Καλά, όχι και του θανατά, αλλά να αγχωθείς. Αν δεν έχεις πίεση και άγχος δε θα θες και να πετύχεις. Εκτός αν είσαι πια τόσο κουλ και άνετος, που και τα ξέρεις όλα και δεν αγχώνεσαι ποτέ. Εκεί πάω πάσο.

7. Έχουμε φτάσει στο 7 και ακόμα να δεις το “δεν κρίνεται το μέλλον σου”. Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι ψεματάκι. Ναι, κρίνεται το μέλλον σου

18civ0qamk0w7jpg

Ε πώς να το κάνουμε; Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κρίνεται το μέλλον σου. Δε λέω ότι δε μπορείς να ακολουθήσεις κάτι άλλο στο μέλλον από αυτό που θα διαλέξεις τώρα ή ότι δεσμεύεσαι σε κάτι απαραίτητα, αλλά μια κατεύθυνση την παίρνεις. Είτε αυτή είναι θετική, με μια δυνατή σχολή, είτε είναι αρνητική, με μια αποτυχία και αναζήτηση άλλων λύσεων, ένα κομμάτι του μέλλοντος κρίνεται από την πορεία σου στις πανελλήνιες.

8. Μην είσαι λούζερ

rocky-iv-1985-624658-1

Μπες στην τάξη με νοοτροπία νικητή και ύφος Σταλλόνε στο Ρόκυ 4. Διάβαζες όλη τη χρονιά, γνωρίζεις τις δυνατότητες σου, ό,τι και να βάλουν το έχεις. Έχεις ήδη σκίσει και δεν το ‘χεις πάρει χαμπάρι.

Δημήτρης Πόπορης

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ολυμπιακή φλόγα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η διαδρομή στις γειτονιές της Αθήνας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο Πεντάγωνο.

Κλείνει για 48 ώρες ο σταθμός του μετρό «Νίκαια»

Θα γίνουν εργασίας για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Πρoστατευμένο: Η επανάσταση του Internet και η δέσμευση στην καινοτομία

Ξεχωριστή η συνεργασία του με τον αστέρα του NBA Jimmy Butler. Το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο διάσημος μπασκετμπολίστας στο YouTube υπό τον τίτλο «Butler vs Butler» ήταν η απόλυτη δοκιμασία για τον… δικό μας μπάτλερ.

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρoστατευμένο: Η επανάσταση του Internet και η δέσμευση στην καινοτομία

Ξεχωριστή η συνεργασία του με τον αστέρα του NBA Jimmy Butler. Το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο διάσημος μπασκετμπολίστας στο YouTube υπό τον τίτλο «Butler vs Butler» ήταν η απόλυτη δοκιμασία για τον… δικό μας μπάτλερ.

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.