Ο Γ. Μπουτάρης για τους Σύρους πρόσφυγες

- Advertisement -

«Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν στρατόπεδα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Σύριων προσφύγων, πλην του Γ” Σώματος Στρατού και του πρώην 424 (στρατιωτικού νοσοκομείου). Μήπως να ανοίξουν οι χώροι αυτοί για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες; Ας συνεννοηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί».

Αυτό πρότεινε μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις συγκεντρώσεις των Σύριων προσφύγων στην πόλη.

«Οι περισσότεροι θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να σκορπίσουν στην Ευρώπη. Από την ώρα όμως που πατάνε το πόδι τους στην χώρα μας έχουν ανάγκες υγείας και καθημερινής επιβίωσης. Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα παρά μόνο να δώσει ασπιρίνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο κ.Μπουτάρης, στάθηκε επίσης στην κατάσταση «ανομίας» που επικρατεί στην πόλη όσον αφορά τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, την κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από τα Ι.Χ. Και τη ρίψη σκουπιδιών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους δημότες να αλλάξουν συμπεριφορά.

Επίσης, ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στη Στουτγάρδη της Γερμανίας -με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων- που αφορούσε την αναζήτηση τρόπων ανακύκλωσης, ενώ ανακοίνωσε πως ανάλογα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε Φλωρεντία και Βιένη.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.

Το κολαστήριο της Κομαντατούρ παραδόθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο της Αθήνας

Τα αποτυπώματα των κρατουμένων στους τοίχους των υπογείων του κτηρίου της οδού Κοραή 4, «μιλούν» ακόμα.

Κατεπείγουσα αποκατάσταση των πρανών στα λιμανάκια της Βάρκιζας

Για την εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιείται τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δέκα χριστουγεννιάτικα «χωριά» στην Αθήνα με δωρεάν είσοδο

Ποια είναι, οι ώρες λειτουργίας και οι περιοχές για να επισκεφθείτε οικογενειακώς.

Ρεβεγιόν στις μεγάλες Αθηναϊκές πίστες | Το κόστος για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Χωρίς το… «night pass» όσοι επιλέξουν να κάνουν ρεβεγιόν στις μεγάλες πίστες θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μελατονίνη στα παιδιά; Οι παιδίατροι προειδοποιούν

Η βιταμίνη D είναι η ορμόνη της ημέρας» και η μελατονίνη είναι ο ανταγωνιστής της, είναι η ορμόνη της νύχτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.