Ο Γ. Μπουτάρης για τους Σύρους πρόσφυγες

«Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν στρατόπεδα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Σύριων προσφύγων, πλην του Γ” Σώματος Στρατού και του πρώην 424 (στρατιωτικού νοσοκομείου). Μήπως να ανοίξουν οι χώροι αυτοί για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες; Ας συνεννοηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί».

Αυτό πρότεινε μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις συγκεντρώσεις των Σύριων προσφύγων στην πόλη.

«Οι περισσότεροι θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να σκορπίσουν στην Ευρώπη. Από την ώρα όμως που πατάνε το πόδι τους στην χώρα μας έχουν ανάγκες υγείας και καθημερινής επιβίωσης. Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα παρά μόνο να δώσει ασπιρίνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο κ.Μπουτάρης, στάθηκε επίσης στην κατάσταση «ανομίας» που επικρατεί στην πόλη όσον αφορά τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, την κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από τα Ι.Χ. Και τη ρίψη σκουπιδιών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους δημότες να αλλάξουν συμπεριφορά.

Επίσης, ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στη Στουτγάρδη της Γερμανίας -με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων- που αφορούσε την αναζήτηση τρόπων ανακύκλωσης, ενώ ανακοίνωσε πως ανάλογα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε Φλωρεντία και Βιένη.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σεπόλια: Πρώτο επισκεπτήριο στη φυλακή για τον Ηλία Μίχο – Πουλάει περιουσία του

Σεπόλια: Το πρώτο του επισκεπτήριο στις φυλακές των Γρεβενών θα δεχθεί ο Ηλίας Μίχος...

Κλήρωση Τζόκερ (26/1/2023): Ένας τυχερός κέρδισε 750.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ: Έναν μεγάλο τυχερό ανέδειξε η αποψινή κλήρωση του Τζόκερ - Πόσα χρήματα...

Κλήρωση Τζόκερ (29/1/2023): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 750.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ: Τουλάχιστον 750.000 ευρώ μοιράζει απόψε το Τζόκερ μετά το τζακ ποτ της...

Ηράκλειο: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον Εσταυρωμένο

Ηράκλειο: Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός - Στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ