Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, ένας 28χρονος αλλοδαπός-υπεύθυνος και επιβλέπων της παράνομης διακίνησης και 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση, για Διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό και Απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 27-04-2015, κατά την οποία εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος του κόμβου Χαλάστρας, δύο οχήματα, όπου επέβαιναν οι διακινητές και τέσσερις αλλοδαποί, με σκοπό την παράνομη μεταφορά των τελευταίων στο εξωτερικό.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι διακινούμενοι θα επιβιβάζονταν σε φορτηγό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου θα λάμβανε από την εγκληματική οργάνωση το ποσό των 1.500 ευρώ πριν την επιβίβασή τους και μετά την επιτυχή έκβαση της μεταφοράς, θα του καταβαλλόταν επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε αλλοδαπό.

Κατασχέθηκαν 1.500 ευρώ σχετιζόμενα με τη διακίνηση των αλλοδαπών και (2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: seleo.gr

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σκόνη στην περιοχή μας από την «νεκρή» λίμνη Αράλη, μεταξύ Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν

Ποια είναι λίμνη που “πέθανε” πριν 40 χρόνια και πως συνδέεται με το κοκτέιλ σκόνης και ζέστης.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Τρίτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Πασχαλινό Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Όλα τα έσοδα θα ενισχύσουν το έργο των 10 Κέντρων Δράσεις του Οργανισμού.

25,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου για βιώσιμη αστική ανάπτυξη

για την υλοποίηση πάνω από 30 έργων και δράσεων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ