Έρχεται το τέλος του Google+

- Advertisement -

Η Google παραδέχτηκε την αποτυχία της.

Οι φήμες πως το Google Plus θα αποτελεί σύντομα μια κακή ανάμνηση για την Google κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Αυτή τη φορά όμως επιβεβαιώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο. Ο Μπράντλεϊ Χόροβιτς, ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, το ανακοίνωσε έμμεσα πριν από μερικές ημέρες.

Το όλο στοιχείο που προοιωνίζει το τέλος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας, συνοψίζεται στην απόφαση του διαχωρισμού των υπηρεσιών φωτογραφίας και streaming από αυτή. Αν αναλογιστεί κανείς το μερίδιο της δραστηριότητας που καταλαμβάνουν αυτά τα δύο ιντερνετικά προϊόντα στο G+, η απόσπασή τους από αυτό βάζει την οριστική ταφόπλακα στο κομμάτι της κοινωνικής δικτύωσης.

Η Google έχει δώσει σημάδια πως σχεδιάζει την διάλυση του κοινωνικού της δικτύου τους περασμένους μήνες, με πιο ηχηρό από όλα την επιλογή στους νέους χρήστες με λογαριασμό Google να δημιουργήσουν ή να “απορρίψουν” ένα προφίλ στο G+. Κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρήστες που είχαν απλώς μια ηλεκτρονική διεύθυνση στην εταιρία, ανακάλυπταν έκπληκτοι πως αποκτούσαν και προφίλ στο G+, χωρίς να έχουν κάνει οι ίδιοι κάποια ενέργεια.

Το hangout είναι μια ακόμη υπηρεσία που αποκόπηκε πλήρως από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας, λειτουργώντας αυτόνομα πριν από μερικούς μήνες. Το Google Plus έρχεται να προστεθεί στα προϊόντα της εταιρίας που θάφτηκαν στο τεχνολογικό της νεκροταφείο πριν την ώρα τους, όπως το Google Buzz, το Labs ή το Google Answers.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας πάσχιζαν για χρόνια να μοιάσουν στον αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, το facebook, έπαιρναν όμως συνεχώς τις λάθος αποφάσεις για να το καταφέρουν. Τα μόνα κομμάτια της προσπάθειας που είχαν αποτέλεσμα, όπως το hangout, μπορούν να λειτουργήσουν εκτός πλατφόρμας. Η επιλογή τους να τα βάλουν με τον πρωταθλητή ήταν ίσως η πιο φιλόδοξη προσπάθειά τους, αλλά και η πιο επική αποτυχία τους μέχρι σήμερα.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε πια είναι Goodbye Google+!

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Για πρώτη φορά εκλογικό επίδομα στην εφορευτική επιτροπή

40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και 30 ευρώ για την δεύτερη.

Ο Κωστής Μαραβέγιας ξανά στο Θέατρο Άλσος

Ο Κωστής Μαραβέγιας για μια ακόμα φορά στο Θέατρο Άλσος την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου!

Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης για λίγες παραστάσεις στο VOX

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ για λίγες παραστάσεις στο VOX ΙΙ Από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο & Κυριακή

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τον Οκτώβρη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η ανακαινισμένη παιδική χαρά, το υπαίθριο Gym park, το Skywalk αλλά και το εμβληματικό Παρατηρητήριο με θέα 360°.

Άσκηση Παρμενίων: Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν σήμερα σε όλη τη χώρα

Ταυτόχρονα µε την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί κρούση των καμπανών Ιερών ναών της επικράτειας.

Ο Δήμος Αθηναίων αναμόρφωσε πλήρως την παιδική χαρά της Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο βήμα του συνολικού σχεδίου για την ευρύτερη ανάπλαση του ιστορικού πάρκου και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ