Έρχεται το τέλος του Google+

Η Google παραδέχτηκε την αποτυχία της.

Οι φήμες πως το Google Plus θα αποτελεί σύντομα μια κακή ανάμνηση για την Google κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Αυτή τη φορά όμως επιβεβαιώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο. Ο Μπράντλεϊ Χόροβιτς, ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, το ανακοίνωσε έμμεσα πριν από μερικές ημέρες.

Το όλο στοιχείο που προοιωνίζει το τέλος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας, συνοψίζεται στην απόφαση του διαχωρισμού των υπηρεσιών φωτογραφίας και streaming από αυτή. Αν αναλογιστεί κανείς το μερίδιο της δραστηριότητας που καταλαμβάνουν αυτά τα δύο ιντερνετικά προϊόντα στο G+, η απόσπασή τους από αυτό βάζει την οριστική ταφόπλακα στο κομμάτι της κοινωνικής δικτύωσης.

Η Google έχει δώσει σημάδια πως σχεδιάζει την διάλυση του κοινωνικού της δικτύου τους περασμένους μήνες, με πιο ηχηρό από όλα την επιλογή στους νέους χρήστες με λογαριασμό Google να δημιουργήσουν ή να “απορρίψουν” ένα προφίλ στο G+. Κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρήστες που είχαν απλώς μια ηλεκτρονική διεύθυνση στην εταιρία, ανακάλυπταν έκπληκτοι πως αποκτούσαν και προφίλ στο G+, χωρίς να έχουν κάνει οι ίδιοι κάποια ενέργεια.

Το hangout είναι μια ακόμη υπηρεσία που αποκόπηκε πλήρως από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας, λειτουργώντας αυτόνομα πριν από μερικούς μήνες. Το Google Plus έρχεται να προστεθεί στα προϊόντα της εταιρίας που θάφτηκαν στο τεχνολογικό της νεκροταφείο πριν την ώρα τους, όπως το Google Buzz, το Labs ή το Google Answers.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας πάσχιζαν για χρόνια να μοιάσουν στον αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, το facebook, έπαιρναν όμως συνεχώς τις λάθος αποφάσεις για να το καταφέρουν. Τα μόνα κομμάτια της προσπάθειας που είχαν αποτέλεσμα, όπως το hangout, μπορούν να λειτουργήσουν εκτός πλατφόρμας. Η επιλογή τους να τα βάλουν με τον πρωταθλητή ήταν ίσως η πιο φιλόδοξη προσπάθειά τους, αλλά και η πιο επική αποτυχία τους μέχρι σήμερα.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε πια είναι Goodbye Google+!

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τροχαίο Εμμανουέλα: Σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο τα όργανα της 21χρονης

Ζωή μέσα από τον τραγικό θάνατό της θα δώσει η 21χρονη φοιτήτρια σε ασθενείς...

Δολοφονία ηλικιωμένων στο Σφηνάρι – Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι

«Καταπέλτης» το δικαστήριο σε βάρος των κατηγορούμενωνΟμόφωνα ένοχους έκρινε το μικτό ορκωτό Εφετείο Δυτικής...

Δεν εξετάζεται η επιστροφή της μάσκας στα σχολεία

Δεν εξετάζεται επιστροφή μάσκας στα σχολεία ούτε θα τεθεί τέτοιο θέμα στην επιτροπή -...

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγάκι

Σοβαρό τροχαίο το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ακτή Νηρέως στην ΕύβοιαΤροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ