Μη επανδρωμένη έκδοση του «διαστημικού ταξί», Dream Chaser

Μία νέα έκδοση του «διαστημικού ταξί» της, Dream Chaser αποκάλυψε η Sierra Nevada Corporation (SNC).

Τα χαρακτηριστικά του Dream Chaser Cargo Systemπεριλαμβάνουν ένα πρωτοποριακό σύστημα αναδιπλούμενων φτερών, που επιτρέπει στο σκάφος να χωράει σε μια ποικιλία οχημάτων εκτόξευσης, τη δυνατότητα να καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για αποστολές φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υψηλά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης, «φιλικό», μη τοξικό σύστημα προώθησης και δυνατότητα προσγείωσης σε αεροδιάδρομο σε χαμηλές ταχύτητες. Επίσης, έχει δυνατότητα αυτόνομης/ μη επανδρωμένης πτήσης.

«Η SNC είναι περήφανη που μπορεί να προσφέρει στη ΝΑSA ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο υπερβαίνει όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τη NASA» αναφέρει ο Μαρκ Ν. Σιράντζελο, εταιρικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής της SNC Space Systems.

«Το αυτόνομο και αναβαθμισμένο Dream Chaser Cargo System αποτελεί παραλλαγή του Dream Chaser Space System, του οποίου η “κληρονομιά” περιλαμβάνει πάνω από δέκα χρόνια ανάπτυξης και “ωρίμανσης”, τα τελευταία πέντε εκ των οποίων ήταν στο πλαίσιο συνεργασίας με τη NASA.

mi-epandromeni-ekdosi-tou-diastimikou-taksi-dream-chaser

Το Dream Chaser Cargo System παρέχει ασύγκριτες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου υπό πίεση και μη, περιλαμβανομένης της επιταχυμένης επιστροφής φορτίου και σημαντικών επιστημονικών πειραμάτων σε κάθε αποστολή.

Επίσης, επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα άλλων δυνατοτήτων εξερεύνησης του διαστήματος, περιλαμβανομένου του service/ συντήρησης μελλοντικών διαστημικών σταθμών και δορυφόρων, καθώς και της ανάκτησης/ απομάκρυνσης διαστημικών σκουπιδιών».

Σημειώνεται πως το αρχικό Dream Chaser ήταν προτεινόμενο για το Commercial Crew Program της NASA, για ένα επαναχρησιμοποιούμενο σκάφος για μεταφορά φορτίων και αστροναυτών από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αν και ξεχώριζε από τους ανταγωνιστές του από άποψης σχεδιασμού (καθώς οι «αντίπαλοι» ήταν πιο συμβατικών/ αναχρονιστικών σχεδίων), έχασε εν τέλει από τα Dragon και CST-100 της SpaceX και της Boeing αντίστοιχα.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Τετάρτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.