Καταδίκη της δολοφονίας Νεμτσόφ από την διεθνή κοινότητα

Έντονες αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα προκάλεσε  η εν ψυχρώ δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ

Το ηγετικό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης της Ρωσίας δολοφονήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Μόσχας, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του Νεμτσόφ και κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να διεξάγει «άμεση, αμερόληπτη και διαφανή έρευνα» ώστε να «εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Σοκαρισμένος και θλιμμένος» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε «καταθορυβημένη» από την «άνανδρη δολοφονία» του Νεμτσόφ και κάλεσε τον Βλ.Πούτιν να εξασφαλίσει ότι το έγκλημα θα διαλευκανθεί πλήρως και οι δράστες θα λογοδοτήσουν. Παράλληλα  εξήρε  «το θάρρος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος δεν είχε πάψει να εκφράζει δημοσίως τις επικρίσεις του εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής». Τη δολοφονία Νεμτσόφ καταδίκασε και η Ουκρανία

Σύμφωνα με  Ρώσους ερευνητές που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης ανέφεραν ότι η δολοφονία ήταν «προσεκτικά σχεδιασμένη»Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το έγκλημα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, με κάθε λεπτομέρεια, όπως η περιοχή που επιλέχθηκε για να διαπραχθεί η δολοφονία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική Επιτροπή Ερευνών. «Κατά πάσα πιθανότητα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα πιστόλι Μακάροφ» ένα περίστροφο που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ρωσικό στρατός, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ η πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα Δανάη Κουμανάκου θα μεταβεί, στις 17:00 (τοπική ώρα), στον τόπο της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ, όπου μαζί με όλους τους διαπιστευμένους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ στη Μόσχα, θα αποθέσει άνθη.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.