ΗΠΑ-ΙΡΑΝ: Ο ψυχρός πόλεμος της γελοιογραφίας [JEUNE AFRIQUE]

- Advertisement -

Η αμερικανική οργάνωση AFDI (American Freedom Defense Initiative) διοργανώνει στην Πολιτεία του Τέξας ένα διαγωνισμό γελοιογραφίας με θέμα τον Μωάμεθ.

Η άκρως συντηρητική οργάνωση AFDI που αντιτίθεται στο Ισλάμ, θα απονείμει το βραβείο αξίας 10 000$ στην καλύτερη γελοιογραφία, στις 3 Μαΐου. Ο αμφιλεγόμενος διαγωνισμός έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, θα οξύνει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές εντάσεις σχετικά με το Ισλάμ στις Ηνωμένες Πολιτείες δεδομένου ότι οι γελοιογραφίες του Προφήτη θεωρούνται βλάσφημες για πολλούς μουσουλμάνους.

“Πρόκειται απλά για γελοιογραφίες, αρκετά!” γράφει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης η πρόεδρος του AFDI, Πάμελα Γκέλερ. “Ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να σταματήσει την επιβολή της αγριότητας στο μη μουσουλμανικό κόσμο. Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε” καταγγέλλει η Γκέλερ που περιγράφει τον εαυτό της ως ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με αφορμή την ανακοίνωση του διαγωνισμού την περασμένη Δευτέρα, η Γκέλερ μίλησε για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo εκφράζοντας τη λύπη της για την απόφαση ορισμένων μουσείων στη Γαλλία να αποσύρουν κάποια αμφιλεγόμενα έργα.

“Ωστε έτσι απαντά η Γαλλία στo μακελειό του Charlie Hebdo από τους τζιχαντιστές; Ντροπή!”

double-standard-2

Συνέδριο κατά της ισλαμοφοβίας

Η έκθεση των γελοιογραφιών θα πραγματοποιηθεί στο Curtis Culwell Center στο Γκάρλαντ ( ένα προάστιο του Ντάλας) στις 3 Μαΐου. Στον ίδιο χώρο τον περασμένο μήνα, είχε λάβει χώρα ένα συνέδριο με τίτλο “Στηρίξτε τον Προφήτη” που στόχο είχε την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας. Για την πρόεδρο της AFDI, ο διαγωνισμός γελοιογραφίας είναι η απάντηση σε αυτό το συνέδριο για το Ισλάμ.

“Ο μόνος σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά”, δηλώνει η Αλία Σάλεμ, διευθύντρια του Τεξανού τμήματος του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR).

“Είναι μια πρωτοβουλία πολύ κακού γούστου. Είναι μια ξεδιάντροπη προσπάθεια να προκαλούν με αυτό τον τρόπο την μουσουλμανική κοινότητα”

Διαγωνισμός γελοιογραφίας για το Ολοκαύτωμα στο Ιράν

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tehran Times, το Ιράν, ως απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo που κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου και έδειχνε τον προφήτη Μωάμεθ να κρατάει ένα πλακάτ με την επιγραφή “Je suis Charlie”, προκήρυξε διαγωνισμό γελοιογραφίας για το Ολοκαύτωμα.

Το 2006, η ιρανική εφημερίδα Hamshahri είχε επίσης διοργανώσει ένα παρόμοιο διαγωνισμό ως απάντηση στις διάσημες δανέζικες γελοιογραφίες εναντίον του Μωάμεθ.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πάρνηθα: Αγωγή σε γνωστό youtuber για κοπή δέντρων στο λαβωμένο βουνό (VIDEO)

Έμεινε για 3 ημέρες στο βουνό, χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, χωρίς sleeping bag και έκοψε δέντρα για να ζεσταθεί.

Μέχρι τις 2 Απριλίου η προκαταβολή του τέλους κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Αθηναίων

Αφορά στο 20% επί της οφειλής για χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης

32 ημέρες με πάνω από 250 εκδηλώσεις σε συνολικά 129 γειτονιές.

Επιστρέφει η θερινή ώρα | Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

Η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρδιακής νόσου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις γυναίκες.

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ