Connect with us

TECH

Χάκερς έκλεψαν 300 εκ. δολάρια από τράπεζες

Οι τραπεζικές ληστείες όπως φαίνεται είναι το φόρτε των χάκερς.

Ειδικότερα, τράπεζες στη Ρωσία, στις ΗΠΑ στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη πέφτουν θύματα μίας εκ των μεγαλυτέρων ηλεκτρονικών ληστειών που έχουν γίνει ποτέ.

Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky Labs στους New York Times, πάνω από εκατό τράπεζες σε τριάντα χώρες ληστεύθηκαν, με τη λεία να ξεπερνά τα 300 εκ. δολάρια.

Ο Chris Doggett της Kaspersky Labs δήλωσε στους New York Times ότι πρόκειται για υπερβολικά μελετημένη επίθεση, κυρίως λόγω των μεθόδων τις οποίες ακολούθησαν οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες προκειμένου να μην αποκαλυφθούν.

Οι εγκληματίες εγκατέστησαν software παρακολούθησης στους τραπεζικούς υπολογιστές προκειμένου να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τις καθημερινές τακτικές.

Έπειτα, μιμούμενοι τις πράξεις των υπαλλήλων, κατάφεραν να κάνουν μεταφορές μεγάλων ποσών, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση σε επιχειρηματικό επίπεδο. Οι καταθέσεις έγιναν σε εικονικούς λογαριασμούς που είχαν ανοιχθεί προηγουμένως.

TECH

Το προφίλ μας στα Social Media «διαβατήριο» για τις ΗΠΑ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα θέσει σε ψηφοφορία τη σχετική πρόταση μέχρι τις 22 Αυγούστου

Θα ζητούν προαιρετικά από όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς βίζα να κοινοποιήσουν στις Αρχές στοιχεία σχετικά με τα προφίλ τους στα social media, προκειμένου να ελέγχεται η δραστηριότητά τους

Σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε η υπηρεσία τελωνείων και συνοριακής φύλαξης των ΗΠΑ, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας των τουριστών θα πρέπει πλέον να υποβάλλονται και τα προφίλ-ονόματα με τα οποία δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ESTA όσων θα επισκέπτονται τις ΗΠΑ μέσω του Visa Waiver Program – ισχύει και για τους Έλληνες υπηκόους, για τουρισμό, επαγγελματικούς λόγους ή για προσωρινή παραμονή στη χώρα χωρίς βίζα – θα περιλαμβάνουν ένα νέο πεδίο, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με τις online δραστηριότητες τους.

Η υποβολή των στοιχείων δεν θα είναι υποχρεωτική και προφανώς δεν απαιτεί (ούτε και θα μπορούσε) την παραχώρηση κωδικών πρόσβασης (passwords), όμως η αποφυγή συμπλήρωσης των συγκεκριμένων στοιχείων θα μπορεί να εγείρει ανησυχίες στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Στο πεδίο θα αναγράφεται το εξής μήνυμα: Please enter information associated with your online presence—Provider/Platform—Social media identifier. Δηλαδή, παρακαλώ εισάγετε τα στοιχεία που σχετίζονται με την online παρουσία-Πάροχο/Πλατφόρμα-Αναγνωριστικό σας στα Μέσα.

Η φόρμα αυτή θα επιτρέπει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να σχηματίσει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σχετικά με το προφίλ των επισκεπτών, όσον αφορά την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η υποβολή για την ενεργοποίηση της έρχεται έξι μήνες μετά από την επικύρωση του «Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015» από τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, με το οποίο οι ΗΠΑ ζητούν από τους ταξιδιώτες να δηλώσουν σε ποιες χώρες βρέθηκαν από την 1η Μαρτίου του 2011 και μετά, όπως και τα τυχόν επιπλέον διαβατήρια που έχουν στην κατοχή τους, λόγω διπλής υπηκοότητας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα θέσει σε ψηφοφορία τη σχετική πρόταση μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Πηγή: insomnia.gr

Continue Reading

TECH

Google: Νέα τηλέφωνα Nexus, νέα ταμπλέτα Pixel και νέο Chromecast

Μια νέα σειρά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων Nexus, καθώς και τον νέο υπολογιστή-ταμπλέτα της Pixel παρουσίασε η Google, σε μια ακόμη προσπάθεια να κόψει μερίδια αγοράς από την Apple.

Τα νέα smartphones είναι το Nexus 6P και το μικρότερο Nexus 5Χ, σύμφωνα με πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Το πρώτο τηλέφωνο είναι σχεδόν τόσο λεπτό όσο και το iPhone 6 της Apple, έχει πλήρως μεταλλικό περίβλημα, κάμερα 12,3 μεγαπίξελ και βελτιωμένη οθόνη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Τα νέα τηλέφωνα -που θα βγουν στην αγορά τον επόμενο μήνα- διαθέτουν, επίσης, το καινοτομικό χαρακτηριστικό Nexus Imprint, που επιτρέπει την ταυτοποίηση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη, ώστε να μπορεί να κάνει ασφαλείς χρηματικές συναλλαγές μέσω της συσκευής του.

Το Nexus 5X 16 GB (που κατασκευάζεται από την κορεατική LG Electronics για λογαριασμό της Google) θα κοστίζει 379 δολάρια και το Nexus 6P 32 GB (που κατασκευάζεται από την κινεζική Huawei Technologies) θα έχει αρχική τιμή 499 δολάρια.

Το νέο tablet Pixel C διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή, μνήμη 3 GB και προαιρετικό έξτρα πληκτρολόγιο, ενώ «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα Android Marshmallow. Η τιμή του θα αρχίζει από τα 499 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Google επίσης παρουσίασε μια νέα έκδοση της συσκευής Chromecast (με τιμή 35 δολάρια), που επιτρέπει την αποστολή (streaming) και προβολή περιεχόμένου από τα κινητά τηλέφωνα στην τηλεόραση μέσω του διαδικτύου.

Επίσης παρουσίασε μια αντίστοιχη συσκευή, το Chromecast Audio, που προσαρμόζεται στα ηχεία του χρήστη και δίνει νέες δυνατότητες ακρόασης μουσικής, καθώς στέλνει στα ηχεία μουσική από ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ επίσης μετατρέπει το παραδοσιακό Hi-Fi σε ψηφιακό ασύρματο Wi-Fi.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές παγκσομίως που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android, έναντι ενός δισεκατομμυρίου πριν από ένα έτος.

Continue Reading

TECH

Lenovo: Βασική εγγύηση 2 χρόνια Pickup & Return στα προϊόντα της

Η εταιρεία συνεχίζει να αποτελεί την επιτομή της πρωτοπορίας στην τεχνολογία

Η Lenovo, για ακόμη μία φορά, δείχνει να δέχεται τις προκλήσεις ακολουθώντας πάντα τις σταθερές της αξίες, την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια «επένδυσης» για τους καταναλωτές. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά gadgets τεχνολογίας.

Όλα τα καταναλωτικά προϊόντα της Lenovo, όπως laptop, desktop, All In One, tablet, smartphone, προσφέρονται στους πελάτες με 2 χρόνια βασική εγγύηση Pickup & Return. Κάθε πελάτης εξυπηρετείται πια για 2 χρόνια, από την ημερομηνία αγοράς οποιουδήποτε προϊόντος, μέσω courier, σε όλη την Ελλάδα.

Η Lenovo συνεχίζει να αποτελεί την επιτομή της πρωτοπορίας στην τεχνολογία και πιστοποιεί ότι το ενδιαφέρον και η προσοχή είναι πάντα στραμμένα προς τον καταναλωτή που την εμπιστεύεται εδώ και χρόνια.

Continue Reading

Trending