Θεσσαλονίκη: Δωρεάν φαγητό στους μαθητές που υποσιτίζονται

- Advertisement -

Αρχίζει μέσα στις επόμενες ημέρες η παροχή με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης δωρεάν κολατσιού στο σχολείο για τις εκατοντάδες των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης.

Φέτος η παροχή του λεγόμενου δεκατιανού προς τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρήζουν υποστήριξης καθυστέρησε σημαντικά, καθώς οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με σειρά γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αναφορικά με τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Εν τέλει έπειτα από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις ο διαγωνισμός, που ήταν αναγκαίος, για να υλοποιηθεί η δράση της παροχής δεκατιανού σε μαθητές που προέρχονται από άπορες οικογένειες, ολοκληρώθηκε χθες με την κατακύρωση του αποτελέσματος από την οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης. Πλέον το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί πολύ άμεσα, καθώς απομένει μόνον η έγκριση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα ο διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν συνολικού ύψους 67.300 ευρώ, ενώ στο πλαίσιό του μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 1.150 μαθητών.

Πηγή: makthes.gr

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της απεργίας των ταξί

Πώς θα γίνει η κυκλοφορία. Εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανανέωση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας στη Ν.Ιωνία

Έπειτα από συμφωνία του Δημάρχου Π.Μανούρη με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη.

Απόκριες στην Αθήνα | Μια μεγάλη καρναβαλική φιέστα απλώνεται στις γειτονιές της πόλης

80 εκδηλώσεις σε 55 σημεία από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσογείων λόγω ανάπλασης του οδικού άξονα

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις - χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη - με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέρνουν τις Αποκριές στις γειτονιές της πόλης

Από τη Δευτέρα 26.02 ξεκινάνε τις μουσικές τους περιπλανήσεις σε κεντρικές πλατείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.