Τριήμερη απόδραση στο Καρπενήσι

- Advertisement -

Το Καρπενήσι είναι ιδανικός προορισμός για να χορτάσετε  πράσσινο, εκδρομές και τσίπουρο! Αποτελεί ιδανική βάση για ευχάριστες χειμερινές εξορμήσεις στα χωριά της γύρω περιοχής.

Ξεκινήστε την εξερεύνηση σας στην πόλη από την κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, περπατήστε στην κεντρική οδό Καρπενησιώτη με τα πολλά cafe-bars και τα παραδοσιακά καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, όπως τα πεντανόστιμα αλλαντικά και δοκιμάστε τα, συνοδευόμενα από τοπικό τσίπουρο.

Εκδρομές φαγητό και διαμονή στο Καρπενήσι

Κορυσχάδες

Ξεκινώντας το οδοιπορικό σας προς τη διαδρομή για Προυσσό θα συναντήσετε, το ιστορικό χωριό Κορυσχάδες εξαιρετικής αρχιτεκτονικής με αρκετούς ξενώνες και μια απλόχωρη πλατεία στην οποία βρίσκεται μια ταβέρνα, ένα μπαράκι κι ένα μπακάλικο, τον οικισμό Γοργιανάδες με την παραδοσιακή ταβέρνα “Το Αγνάντιο” η οποία προσφέρει καλό φαγητό στην περιοχή του Καρπενησσίου κι όχι μόνο, με επιλεγμένα προϊόντα και γεύσεις από πιάτα με κυνήγι, μαγειρευτά κατσαρόλας, ψητά σούβλας, χωριάτικο λουκάνικο, χειροποίητες πίτες κι υπέροχο ντόπιο κρασί.

megalo-xorio1

Στη συνέχεια επισκεφθείτε το κατάφυτο Βούτυρο, το Νόστιμο, το Μεγάλο και το Μικρό Χωριό το οποίο καταστράφηκε από κατολίσθηση το 1963 αλλά σώζεται έως σήμερα και το Νέο Μικρό Χωριό το οποίο χτίστηκε αργότερα σε χαμηλότερο υψόμετρο για να φιλοξενήσει τους κατοίκους. Πολύ όμορφη είναι η βόλτα στο συνοικισμό του Γαύρου, στην απέναντι πλαγιά του Μεγάλου Χωριού, όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακές συνταγές στην “ταβέρνα του ψαρά” απολαμβάνοντας τη θέα του Καρπενησσιώτη ποταμού. Μην παραλείψετε να περάσετε από το τοπικό κατάστημα της οικογένειας Γαβρίλη για να αγοράσετε νόστιμα αλλαντικά και τυριά, χυλοπίτες και τοπικά λικέρ. Στο Μεγάλο Χωριό αξίζει να πιείτε τον καφέ σας παρατηρώντας τα όμορφα πέτρινα σπίτια και να δοκιμάσετε το γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη το οποίο πραγματικά θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

KARPENISI ROAD-20141107-153607

20457951

Άλλα χωριά που αξίζει να δείτε στο Καρπενήσι, κι αν αγαπάτε τα βουνά, οπωσδήποτε θα πρέπει να επισκεφθείτε το ορεινό Κρίκελλο το οποίο απέχει περίπου 30χλμ από το Καρπενήσι κι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων στο όρος Καλιακούδα. Η ικανοποίηση από αυτήν την εκδρομή θα ξεκινήσει πολύ πριν φτάσετε στο χωριό. Αφήνοντας τις ράχες Τυμφρηστού πίσω σας, διασχίζετε το υπέροχο βαθυπράσινο ελατοδάσος και στα μέρη που το δάσος διακόπτεται, η θέα στα απέναντι βουνά είναι ατελείωτη από έλατα, καστανιές και  πεύκα που θυμίζει Ελβετία!

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΤΩΝ 4

 

3272476974_995d22720c

Φτάνοντας στη κεντρική πλατεία του χωριού με τα πυκνά πλατάνια και δίπλα σε μια από τις ωραιότερες εκκλησίες τον Άγιο Νικόλαο, σας περιμένουν μοναδικά πιάτα στην παραδοσιακή ταβέρνα της “Αντιγόνης” όπως πίτες, αγριογούρουνο, λαγός, υπέροχα μαγειρευτά φαγητά γάστρας και πολύ καλό κρασί. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως τα τελευταία δύο χρόνια η οικογένεια της κας Αντιγόνης λειτουργεί και 2η ταβέρνα, 9 χλμ από το Καρπενήσι και 300 μέτρα πριν το Μεγάλο χωριό, στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού, με το όνομα “Μεσοστράτι”. Επόμενος κοντινός προορισμός απ το Κρίκελλο, είναι η πετρόχτιστη Δομνίστα.

To Καρπενήσι και η Ευρυτανία γενικότερα είναι γεμάτα από πανέμορφα φυσικά τοπία. Το πιο γνωστό είναι η τοποθεσία “Πάντα Βρέχει” που απέχει 80 χλμ από την πόλη του Καρπενησίου. Όμως, για να το επισκεφτείτε, θα πρέπει να έχετε στην διάθεση σας αυτοκίνητο 4*4 ή να επικοινωνήσετε με εταιρίες που πραγματοποιούν εκδρομές σε αυτήν την εξαιρετικής ομορφιάς τοποθεσία.

2

Επίσης, αν έχετε χρόνο αξίζει να πάτε στην λίμνη Κρεμαστών η οποία απέχει 55χλμ από το Καρπενήσι αλλά η θέα στην λίμνη, με τα γαλαζοπράσσινα νερά της, τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα, θα σας μαγέψει και θα σας αποζημιώσει.  Βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι συνδέονται με τη γέφυρα της Επισκοπής. Στην περιοχή υπάρχουν δύο ψαροταβέρνες όπου μπορείτε να γευθείτε πέστροφες ψητές με βούτυρο. Η λίμνη Κρεμαστών θεωρείτε η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας όπου ενώνονται τέσσερα ποτάμια. Κοντά στην Λίμνη Κρεμαστών και στο χωριό Φραγκίστα βρίσκετε το ιστορικό γεφύρι του “Κυρ Μανώλη” σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο. Το γεφύρι αυτό ένωνε παλαιότερα την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία. Στο δρόμο προς Φραγκίστα αξίζει να επισκεφθείτε τα κουκλίστικα Φιδάκια.

assets_LARGE_t_183762_54047932

Τέλος, για τη διαμονή σας στο Καρπενήσι έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε γραφικούς ξενώνες, ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών και παραδοσιακά δωμάτια. Επιλέξτε ανάμεσα στο Hotel Spa Montana λίγα λεπτά έξω απ’την πόλη (τηλ. 22370-80400), στον παραδοσιακό ξενώνα Σεμέλη το οποίο βρίσκεται 300 μέτρα απ την πλατεία του Καρπενησίου με τιμές που ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό (Μ.Αλεξάνδρου 22, Καρπενήσι, τηλ. 22370-80150,www.semeli.com.gr), και στο Dryas Resort από 60 ευρώ το δίκλινο (Μεγάλο Χωριό, τηλ. 22370-41131).

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι (ΦΩΤΟ)

Ένα σημαντικό έργο, που θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των πεζών.

Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Χ.Δούκας: «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και διατηρούμε άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη».

Νέο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στο Γαλάτσι (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δημοτικών parking με το σύνθημα «Παρκάρεις Δωρεάν».

Πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής από την Περιφέρεια Αττικής σε 100 σχολεία της Αθήνας

Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι νέες τεχνολογίες, το όπλο μας απέναντι στις εκπαιδευτικές ανισότητες»

Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μίμη Ανδρουλάκη «Κάτω από τις Στάχτες»

Δευτέρα 1η Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ