Live Map: Το μέλλον στα κράνη μοτοσυκλέτας και πλοήγησης

Είναι πραγματικά ωραίο να βλέπει κανείς την κορυφαία τεχνολογία να προχωράει παραπέρα κάνοντας την ζωή των μοτοσυκλετιστών πιο εύκολη και ασφαλή.

Αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάζουμε μια ωραία ιστορία για το πιο προηγμένο κράνος μοτοσυκλέτας που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, με το όνομα live map, το οποίο προσφέρει πολλά περισσότερα απ’ότι ένα απλό κράνος που κάλυπτε το κεφάλι σας.

Το φόντο
Το live map κράνος, είναι το πνευματικό παιδί μερικών νεαρών Ρώσσων αναβατών και επιστημόνων καθώς έψαχναν έναν τρόπο για να ενσωματώσουν πολλαπλές λειτουργίες σε μια ενιαία μονάδα, απλοποιώντας την πρόσβαση σε διάφορα gadgets που χρησιμοποιούν οι μοτοσυκλετιστές όπως πλοήγηση, τηλεφωνο μουσική και επικοινωνία.

Η θεωρία πίσω από το κράνος live map είναι παλιά: HMD, δηλαδή οθόνες που προσαρμόζονται σε κράνη, είναι διαθέσιμες στο στρατιωτικό κλάδο για δεκαετίες έχοντας έκτοτε βελτιωθεί. Ήταν καιρός να εφαρμοστούν και για ειρηνικούς σκοπούς.

Το έργο ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια. Όταν τα πράγματα άρχισαν να προχωρούν με τον σωστό τρόπο και όλα τα μέρη πέρασαν από πολλά στάδια ανάπτυξης και επανασχεδιασμού, δημιούργησαν ένα λειτουργικό και ομοιογενή σύνολο.

livemap-the-future-of-motorcycle-helmets-and-navigation-61370_2
Με την υποστήριξη του τμήματος επιστημών της Μόσχας και άλλων ιδρυμάτων, η ομάδα live map πρωτοτύπησε στο εξωτερικό κέλυφος , την ηλεκτρονική πλακέτα, στο οπτικό σύστημα και στο λογισμικό, και έτσι φάνηκε πως τα πράγματα τελικά μπήκαν σε κατάσταση λειτουργίας. Το live map κράνος ζητά δημόσια χρηματοδότηση και αν τα πράγματα προχωρήσουν όπως ελπίζουν μπορεί να δούμε τα πρώτα κράνη στους δρόμους αρχές του 2015.

Η Live map στοχεύει στο να συνδιάσει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Hollywood με την πραγματικότητα, ενώνοντας τους δύο κόσμους μαζί σε μια προσιτή τεχνολογία, αλλάζοντας τον τρόπο που ερχόμαστε σε επαφή με το περιβάλλον όταν οδηγούμε μια μοτοσυκλέτα. Το κράνος έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πλήρη ανεξαρτησία κατά την χρήση με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και μια ψηφιακή πυξίδα. Περιλαμβάνονται επίσης, ένα μικρόφωνο και διπλά ακουστικά καθώς η live map αλληλεπιδρά μέσω της τεχνολογίας με φωνητική αναγνώριση.

 

Google-Glass-Motorcycle-Helmet-Pursuit-Horizon_02

 

helmet1.png.662x0_q100_crop-scale

Live_Map1

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.