Τανζανία: Να σταματήσουν οι δολοφονίες Αλμπίνος [JEUNE AFRIQUE]

Η κυβέρνηση της Τανζανίας αποφάσισε να απαγορεύσει την πρακτική της μαγείας προκειμένου να περιορίσει τις επιθέσεις κατά των αλμπίνος οι οποίοι πέφτουν θύματα δοξασιών και προκαταλήψεων που αποδίδουν μαγικές δυνάμεις στα όργανα τους .

Η απαγόρευση αυτή συνοδεύεται από μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης σε ολόκληρη τη χώρα, με τίτλο “Να τελειώνουμε με τις δολοφονίες αλμπίνος”.

Προβλέπεται επίσης να δημιουργηθεί άμεσα μια ομάδα παρέμβασης που θα περιλαμβάνει αστυνομικούς, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και μέλη της κοινότητας αλμπίνος της Τανζανίας, η οποία θα έχει ως αποστολή της την αποτροπή απαγωγών ή δολοφονιών καθώς και τη διερεύνηση τυχόν μελλοντικών επιθέσεων.

“Θέλουμε να σταματήσουμε τις απαγωγές και τις δολοφονίες αλμπίνος και να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτό”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τανζανίας, Mathias Chikawe.albinos

Η απαγόρευση της πρακτικής της μαγείας στην Τανζανία έρχεται ως απάντηση στην αναστάτωση που προκάλεσε στη χώρα, η απαγωγή ενός τετράχρονου κοριτσιού αλμπίνο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι τα τελευταία 14 χρόνια περισσότεροι από 70 αλμπίνος έχουν δολοφονηθεί στη Τανζανία. Θύματα ανάλογων επιθέσεων πέφτουν επίσης αλμπίνος και άλλων χωρών της ανατολικής Αφρικής, όπως στο Μπουρούντι και στη Σουαζιλάνδη.

Ο αλμπίνο Κενιάτης βουλευτής, Isaak Mwaura, σε χθεσινή συνέντευξη του στο BBC, επισημαίνει ότι το φαινόμενο απαγωγής αλμπίνος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην Κένυα λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου στην Τανζανία.

“Είναι πασιφανές ότι υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο της πολιτικής που αγοράζουν τέτοιου είδους σκευάσματα”, είπε για τα “μαγικά” φίλτρα που παρασκευάζονται από “θεραπευτές”. “Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να σκοτώσουν αλμπίνος γιατί νομίζουν ότι αυτό θα τους φέρει την ευτυχία”.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.