Ανώνυμοι: Επίθεση κατά των τζιχαντιστών [LES ECHOS]

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων σχετικά με λογαριασμούς Twitter που συνδέονται με την τζιχάντ, οι Ανώνυμοι επιτέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο σε ιστοσελίδες τζιχαντιστικής προπαγάνδας.

Τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη έκκληση των Ανώνυμων που ζητούσαν εκδίκηση για το “Charlie Hebdo”, η ομάδα των χάκερς ανέλαβε δράση. Από την Παρασκευή ήδη, οι Ανώνυμοι ξεσκέπασαν διάφορους λογαριασμούς στο Twitter και στο Facebook που συνδέονται με την τζιχάντ, δημοσιοποιώντας τα στοιχεία στην ιστοσελίδα Pastebin, με τις ευλογίες των αρχών της δημόσιας τάξης.

Το Σαββατοκύριακο, οι Ανώνυμοι πέρασαν σε πιο επιθετικές ενέργειες απενεργοποιώντας αυτή τη φορά ιστοσελίδες. Έτσι, η επιχείρηση με την κωδική ονομασία “#OpCharlieHebdo“έριξε” τις ιστοσελίδες Alintibaha και Ansar-alhaqq που φιλοξενούσαν πολλά μηνύματα τζιχαντιστών.

Αυτού του είδους οι δράσεις πιθανότητα να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

“Να περιμένετε μια μαζική αντίδραση από μέρους μας”

Το παραπάνω μήνυμα  δημοσιεύτηκε αμέσως μετά την επίθεση στο CharlieHebdo, από ένα λογαριασμό με το όνομα OpCharlieHebdo, στο Twitter. Το μήνυμα έγινε retweeted περισσότερες από χίλιες φορές.

Αλλά, δεν έχουν μόνο οι Ανώνυμοι το μονοπώλιο του hacking. Πολλές ιστοσελίδες των τοπικών αρχών καθώς και θρησκευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη Γαλλία έπεσαν θύματα πειρατείας από χάκερς που παρουσιάζονται ως Ισλαμιστές, προερχόμενοι από διάφορες χώρες του Μαγκρέμπ.

Την Κυριακή, ο διαδικτυακός τόπος της περιφέρειας Lot έπεσε θύμα πειρατείας από μια ομάδα Τυνήσιων χάκερς που αυτοαποκαλούνται “Fallaga Team”. “Οι χάκερς παραβίασαν την ιστοσελίδα και ανακατεύθυναν τους χρήστες σε μια νέα ιστοσελίδα με φονταμενταλιστικό περιεχόμενο” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της περιφέρειας.

Παρόμοιες επιθέσεις δέχτηκαν επίσης δυο ιστότοποι της πόλης Μπιαρίτζ. Η ομάδα χάκερς “Fallaga Team” της Αλγερίας αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη για την πειρατεία πολλών άλλων διαδικτυακών ιστοτόπων όπως της ενορίας της Charleville-Mezieres, του Pont d’Avignon (Vaucluse), του καθεδρικού ναού της Νάντης, του Φόρουμ ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ορλεάνη που περιλαμβάνει 27 οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Αμνηστίας και του Συλλόγου υποστήριξης των Παλαιστινίων.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πιλοτική εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών στη λεωφορειακή γραμμή Express του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Επέκταση του προηγμένου συστήματος ανέπαφων συναλλαγών έως τα τέλη του έτους σε όλα τα ΜΜΜ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Ξεκίνησε από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα για το Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα μέχρι και την Παρασκευή για την Ολυμπιακή ΦΛόγα

Την Παρασκευή η ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους.

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ