Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έφτασε η «διεκδικητική αγωγή» που κατέθεσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, εναντίον της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης, με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ..

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής που κατέθεσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας εναντίον του «γείτονά» του Γιάννη Κωνσταντάτου, ολόκληρο το ακίνητο επί της οδού Κρήτης, βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας και όχι στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, όπως δήλωσε στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου.

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές μέσα από δύο διαφορετικούς χάρτες

Τα σύνορα κατά το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης
Τα σύνορα κατά το Δήμο Γλυφάδας

«Να σε φυλάει ο Θεός από τον κακό γείτονα»

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης σχολίασε για την νέα αγωγή που κατέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας εναντίον του:

«Να σε φυλάει ο Θεός από τον κακό γείτονα» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και δυστυχώς στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης το έχουμε νιώσει στο πετσί μας πάρα πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Γλυφάδας απέστειλε νέα αγωγή «διεκδικητική» εναντίον του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία. Βάσει της αγωγής, διεκδικεί και πάλι εκτάσεις μέσα στα Σούρμενα και επιδιώκει την αυθαίρετη αλλαγή των ορίων του Δήμου μας, μετά από 80 χρόνια γειτνίασης!

Αξίζει δε να τονίσουμε ότι ο Δήμος μας, όντας κυριολεκτικά ο καλός γείτονας, έχει προσφέρει σχολικές μονάδες που στεγάζουν τους μαθητές της Γλυφάδας κι ουδέποτε στη μέχρι σήμερα πορεία του κινήθηκε εκδικητικά εναντίον κάποιου.

Πάντα πορεύτηκε με γνώμονα να αντικρούει τις επιθέσεις και τις απληστίες των άλλων που καιροφυλαχτούν εναντίον του. Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Γλυφάδας που είναι ένας από τους πλουσιότερους Δήμους της χώρας και προφανώς η άσκηση πολιτικής του εστιάζει στο πως να σκορπά τα χρήματα των πολιτών σε δικαστήρια και δικηγόρους εκφράζοντας άπληστες απαιτήσεις, αφού δεν του αρκούν οι μαρίνες και τα έσοδα που έχει.

Ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε ότι και αυτή η αγωγή θα πέσει στο κενό και θα είναι μια ακόμη ήττα προσωπική για το Δήμαρχο Γλυφάδας τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη νομική μας υπηρεσία ότι θα αποκρούσει και αυτή την επιθετική ενέργεια με επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε και αυτή τη φορά», τόνισε και διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως αυτή τη φορά αλλάζει στάση και δε θα περιοριστεί μόνο στο να αποκρούει τις επιθετικές ενέργειες εναντίον του αλλά για πρώτη φορά θα κινήσεις ο ίδιος νομικές ενέργειες από την πλευρά του με στόχο την πραγματική αποκατάσταση των ορίων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης απέναντι σε όλες τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει από το δήμο Γλυφάδας αλλά και ιδιώτες εντός του οικοπέδου μας στο ρέμα Ευρυάλης.

«Όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε στραφήκαμε κατά των γειτόνων μας, απλά αποκρούαμε τη ματαιόδοξη επιθετικότητά τους και υπερασπιζόμασταν τα αυτονόητα. Η παθητικότητα όμως από μέρους μας τελείωσε και γι’ αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη ο Δήμαρχος Γλυφάδας με την αλαζονική και εμμονική στάση του εναντίον μας», διαμήνυσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

 

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

Τα σχέδια «μετακόμισης» 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Η επένδυση εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ και θα γίνει μέσω σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Ο μετεωρολόγος Γ. Τσατραφύλλιας προβλέπει τον καιρό του Πάσχα

Μοιρασμένος θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, με καλοκαιρία, σκόνη και ανοιξιάτικες αστάθειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.