Τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την καθαριότητα και μεταφορά αδέσποτων ζώων

- Advertisement -

Τρία ακόμα καινούργια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσθέτει στον στόλο του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τις ανάγκες της καθημερινότητας στην πόλη αλλά και για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Ηρακλείου. Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου – χωρίς δηλαδή να επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο και οι δημότες – ο Δήμος απέκτησε σε πρώτη φάση τρία ηλεκτροκίνητα φορτηγάκια (δύο παρελήφθησαν αυτές τις ημέρες, ένα τον προηγούμενο μήνα) και ένα όχημα σκούπα.

📌Τα δύο μικρά φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν στην αποκομιδή απορριμμάτων, όπως μπάζα και κλαδιά, καθώς και για τις ανάγκες των Ειδικών Συνεργείων του Δήμου. Λόγω του μεγέθους τους, μπορούν να μπουν εύκολα σε στενούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, Κτήμα Φιξ κ.α.) όπου δεν μπορούν εύκολα να επιχειρήσουν τα μεγάλα, συμβατικά οχήματα.

📌Το τρίτο, είναι ειδικά διαμορφωμένο για την περισυλλογή και μεταφορά των αδέσποτων ζώων της πόλης. Θα χρησιμοποιείται από το Γραφείο Αστικής Πανίδας του Δήμου για την καθημερινή φροντίδα των τετράποδων φίλων (μεταφορά σε ιατρείο, σε δομές φιλοξενίας κτλ).

📌Το όχημα σκούπα, είναι το πρώτο τέτοιου είδους που εντάσσεται στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Πρόκειται για όχημα όρθιου αναβάτη, με προσαρμοσμένο κάδο στο πίσω μέρος του, το οποίο, με τη συνδρομή του οδηγού – χρήστη, μπορεί να απορροφάει κάθε είδους μικρά σκουπίδια από δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους κ.α. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να προστεθούν περισσότερα ίδια οχήματα στην καθημερινή καθαριότητα της πόλης.

📌Όλα τα οχήματα φορτίζουν και σε συμβατική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, εντούτοις, μέσα από το ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η δημοτική αρχή κατάφερε να επιχορηγηθεί και για την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς, στα πλάνα της διοίκησης του Δήμου είναι σταδιακά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μπαίνουν στον στόλο των δημοτικών υπηρεσιών. Ήδη ο πρώτος σταθμός εγκαταστάθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου, ακολουθούν δε και οι υπόλοιποι και σε άλλα σημεία δημοτικών καταστημάτων.

📌«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι ένας Δήμος που ακολουθεί το σήμερα και κοιτάει μπροστά. Και το σήμερα θέλει να βάλουμε περισσότερο την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά μας ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της πόλης μας, το αύριο του πλανήτη. Ξεκινάμε με αυτά τα τέσσερα οχήματα για την καθαριότητα αλλά και τους μικρούς, τετράποδους φίλους μας, τα οποία μπαίνουν στην καθημερινότητα της μέριμνας για την πόλη μας. Το Ηράκλειο γίνεται ένας Δήμος σύγχρονος, ένας Δήμος που δίνει το παράδειγμα, ένας Δήμος που φροντίζει για το μέλλον των παιδιών του», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Air fryer: Ειδικοί εξηγούν τι είναι καλό να αποφεύγουμε να μαγειρεύουμε στη φριτέζα αέρος

Απόψεις ειδικών που ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρχει «κίνδυνος για την ασφάλεια» αν μαγειρέψετε ορισμένα πράγματα στη φριτέζα αέρα.

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν 86 ετών, ενώ η κηδεία του θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας.

Φωτιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Λιοσίων

Εντοπίστηκε ένας άνδρας νεκρός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα από τα αξιολογότερα νεοκλασικά κτίρια του Πειραιά κτισμένο στα 1884-1887 με σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου. 

Οδηγός μπήκε ανάποδα στην Αττική οδό (VIDEO)

Μοιραίο λίγο έλειψε να αποδειχθεί το λάθος ενός οδηγού στην είσοδο της Αττικής Οδού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα από τα αξιολογότερα νεοκλασικά κτίρια του Πειραιά κτισμένο στα 1884-1887 με σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου.