Συνάντηση Χάρη Δούκα με εκπροσώπους της ΠΟΕ-OTA

- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕOTA και συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

H εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας επισήμανε με έμφαση την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης και που η κινητικότητα οδηγεί για μία ακόμη φορά στην αποστελέχωση των υπηρεσιών από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Όπως σημείωσε τα τεράστια κενά δεν μπορούν να καλυφθούν αφού η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ταυτόχρονα τόνισε πως η διάταξη Βορίδη για υποχρεωτικές εφέσεις και εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έχει ως στόχο την πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την εκχώρηση τους σε ιδιώτες εργολάβους. Καταληκτικά, τόνισε πως είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Είχα σήμερα μία εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση με τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για μια σειρά κρίσιμων αυτοδιοικητικών θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των δήμων. Κοινή μας διαπίστωση ήταν ότι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού υποβαθμίζει τις δημοτικές υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό υπό αντίξοες συνθήκες για να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. Η υποβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, η στέρηση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων, το «ψαλίδισμα» αρμοδιοτήτων και η παντελής απουσία υποστήριξης των δημοτικών υπαλλήλων εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης πρέπει να σταματήσει».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την επίλυση όλων των κρίσιμων προβλημάτων και να προχωρήσουν στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της απεργίας των ταξί

Πώς θα γίνει η κυκλοφορία. Εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανανέωση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας στη Ν.Ιωνία

Έπειτα από συμφωνία του Δημάρχου Π.Μανούρη με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη.

Απόκριες στην Αθήνα | Μια μεγάλη καρναβαλική φιέστα απλώνεται στις γειτονιές της πόλης

80 εκδηλώσεις σε 55 σημεία από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσογείων λόγω ανάπλασης του οδικού άξονα

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις - χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη - με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέρνουν τις Αποκριές στις γειτονιές της πόλης

Από τη Δευτέρα 26.02 ξεκινάνε τις μουσικές τους περιπλανήσεις σε κεντρικές πλατείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.