Ανακλήθηκε άδεια τεχνικής εταιρίας στο Βύρωνα για καταστροφές στο οδόστρωμα

- Advertisement -

Στην άμεση ανάκληση άδειας εταιρείας που διενεργεί εκσκαφές στο οδόστρωμα σε δρόμους του δήμο Βύρωνα προχώρησε ο δήμαρχος Αλέξης Σωτηρόπουλος, ενώ με δήλωσή του τονίζει ότι τίθεται άμεσα τέρμα στις καθημερινές αυθαιρεσίες ιδιωτικών εταιρειών που προκαλούν με τις εργασίες τους καταστροφές και προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλη και των δημοτών.

Σημειώνει δε ότι μέχρι να λάβει ο Δήμος επαρκείς εγγυήσεις ότι θα αποκαθίσταται άμεσα η ζημία, δεν πρόκειται να επιτραπεί η συνέχιση των εργασιών.

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλου

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

«Τέρμα στις καθημερινές αυθαιρεσίες ιδιωτικών εταιρειών που προκαλούν με τις εργασίες τους καταστροφές και προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλη μας και των δημοτών .

Πιο συγκεκριμένα : Με εντολή μου ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ με το υπ` αριθμ. πρωτοκ. 2731/5-2-2024 έγγραφο, η άδεια εταιρείας για εκσκαφές τομών στο οδόστρωμα της πόλης με σκοπό την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών . Ο λόγος είναι ότι καταστρέφεται συστηματικά, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, βυθίζοντας έτσι στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές του δήμου μας.

Επιπρόσθετα, το άνοιγμα επικίνδυνων ορυγμάτων, η καθυστέρηση στο κλείσιμό τους, ακόμη και εκεί που πρόσφατα υπήρξε ασφαλτόστρωση των δρόμων δημιουργεί την εικόνα ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Ως εδώ, δεν θα το επιτρέψουμε!

Με το ανωτέρω έγγραφο εντέλλεται η εταιρεία να αποκαταστήσει άμεσα τις φθορές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και να αποκαταστήσει άμεσα οποιεσδήποτε εκκρεμότητες σε υπάρχουσες τομές έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο της πόλης μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που της δόθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία (επιχώσεις, σήμανση, μέτρα ασφαλείας κλπ) και να μην προχωρήσει σε νέες εργασίες εκσκαφών.

Μέχρι να λάβει ο Δήμος μας επαρκείς εγγυήσεις ότι θα αποκαθίσταται άμεσα η ζημία, δεν πρόκειται να επιτραπεί η συνέχιση των εργασιών.

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα προστατεύσω την ποιότητα ζωής των δημοτών όταν αυτή θίγονται από αντίστοιχες ενέργειες. Απόλυτη προτεραιότητα μου είναι η ομαλή λειτουργία της πόλης και η καθημερινότητα των δημοτών».

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της απεργίας των ταξί

Πώς θα γίνει η κυκλοφορία. Εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανανέωση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας στη Ν.Ιωνία

Έπειτα από συμφωνία του Δημάρχου Π.Μανούρη με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη.

Απόκριες στην Αθήνα | Μια μεγάλη καρναβαλική φιέστα απλώνεται στις γειτονιές της πόλης

80 εκδηλώσεις σε 55 σημεία από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσογείων λόγω ανάπλασης του οδικού άξονα

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις - χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη - με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέρνουν τις Αποκριές στις γειτονιές της πόλης

Από τη Δευτέρα 26.02 ξεκινάνε τις μουσικές τους περιπλανήσεις σε κεντρικές πλατείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.