Facebook: Και φωνητική αναγνώριση στο μέλλον;

Τις δυνατότητές του στον τομέα της αναγνώρισης φωνής ενισχύει το Facebook, το οποίο ανακοίνωσε την αγορά της Wit.ai- μιας startup που ειδικεύεται στο αντικείμενο, και συγκεκριμένα στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό blog post στην ιστοσελίδα της Wit.ai, η startup ξεκίνησε πριν από 18 μήνες, με στόχο τη δημιουργία μίας ανοικτής, community-based πλατφόρμας η οποία καθιστά ευκολότερη για τους developers τη δημιουργία εφαρμογών στις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να μιλούν.

«Μια μεγάλη κοινότητα 6.000 και άνω developers ένωσε τις δυνάμεις της στην πλατφόρμα, και το Wit.ai ήδη συναντάται σε εκατοντάδες εφαρμογές και συσκευές» αναφέρεται σχετικά – και στη συνέχεια συμπληρώνεται ότι «το Wit.ai ενώνεται με το Facebook. Πρόκειται για μία απίστευτη επιτάχυνση στην εκτέλεση του οράματός μας. Το Facebook έχει τους πόρους και το ταλέντο να μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Η αποστολή του Facebook είναι να διασυνδέσει τους πάντες και να δημιουργήσει εκπληκτικές εμπειρίες από τους άνω των 1,3 δισ. ανθρώπων στην πλατφόρμα- τεχνολογία η οποία κατανοεί τη φυσική γλώσσα είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού, και νομίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε».

Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται πως η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Re/Code, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο σκοπός του Facebook με αυτή την κίνηση. Θεωρείται πως το πιθανότερο σενάριο είναι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να ενσωματώσει κάποια στιγμή τεχνολογία αναγνώρισης φωνής στα προϊόντα του, και η αγορά μιας μικρής startup αποτελεί έναν γρήγορο τρόπο να εισέλθει στον χώρο χωρίς να ξεκινήσει από την αρχή. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, αυτό θα μπορούσε να διευρύνει τις δυνατότητες του Facebook πάνω στον τομέα της συλλογής πληροφοριών για «στοχευμένες» διαφημίσεις.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ