Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά!

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Μία ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης! Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, η Αγορά γεμίζει με εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά έως 12 ετών, όλες με ελεύθερη είσοδο.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, οι μικροί μας φίλοι, δηλαδή τα Κυψελάκια, απολαμβάνουν μια ολόκληρη μέρα παιχνιδιού και δημιουργικής μάθησης στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, η οποία γεμίζει εκπαιδευτικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο!

Από τις 10:00 μέχρι και τις 18:30, τα Κυψελάκια ηλικίας έως 12 ετών μαζί με τις οικογένειές τους, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν μέσα από τέσσερις ξεχωριστές δράσεις που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατροπαιδαγωγικό παιχνίδι και αυτοσχεδιαστική κίνηση. Ξεκινάμε με…ποδηλατάδες και εξερευνήσεις σε μια λίμνη γεμάτη μυστήριο, συνεχίζουμε με «Πηλό και φαντασία» και ολοκληρώνουμε τη μέρα μας με πολύ χορό και μουσική, ενώ παράλληλα, καθ’όλη τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δράσεων, τα Κυψελάκια όλων των ηλικιών θα μπορούν να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τα παιδιά μαθαίνουν για το ποδήλατο

10:00-11:30 & 12:00-13:30, Αίθριο | Για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών

Μαθαίνουμε τα πάντα για το ποδήλατο μέσα σε 90 λεπτά, από τον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο»! Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο ποδήλατο και γιατί; Ποιος είναι ο ρόλος του ποδηλάτου σήμερα και γιατί το χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο; Ποια είναι τα είδη του και πώς επιλέγω το δικό μου; Τι αξεσουάρ χρειάζομαι και πώς φροντίζω το ποδήλατό μου; Τι λέει ο ΚΟΚ για το ποδήλατο και τι πρέπει να ξέρω πριν βγω στο δρόμο; Επίσης, πώς ελέγχω το ποδήλατό μου πριν ξεκινήσω; Πώς στρίβω και πώς σταματάω; Πώς βελτιώνω τη δεξιοτεχνία μου;

Αυτά και άλλα πολλά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα παιδιά -αλλά και οι γονείς- με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, που έρχονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για να μας μάθουν τον ασφαλέστερο τρόπο να απολαύσουμε τον μαγικό κόσμο του ποδηλάτου μέσα από θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εξάσκηση. Μικροί και μεγάλοι φοράμε άνετα ρούχα, ερχόμαστε με το ποδήλατό μας (ή και χωρίς αυτό) και φεύγουμε…ποδηλάτες!

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά/ slot

Μια σκιά στα βάθη της λίμνης!

14:30-16:00, Creative Lab 1 | Για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών

Τι συμβαίνει στα βάθη μιας λίμνης και τι μπορεί να ταράσσει τα ήρεμα νερά της; Ετοιμαστείτε για ένα περιπετειώδες ταξίδι σε μία λίμνη γεμάτη μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε! Με αφορμή τη θρυλική λίμνη του Λοχ Νες και το μυστήριο γύρω από τον μυθικό «κάτοικό» της, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί ένα θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι γεμάτο δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά! Ελάτε να εξερευνήσουμε τη λίμνη, να παίξουμε, να μπούμε σε ρόλους, να συνεργαστούμε, να μοιραστούμε δημιουργικές ιδέες και να διερευνήσουμε το «άγνωστο»!

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά

Με πηλό και φαντασία

16:00-17:00, Creative Lab 2 | Για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών

Ο Άρης Σιχλιμίρης από το εργαστήριο κεραμικής «Πηλός», έρχεται με το πρόγραμμα «Με πηλό και φαντασία» για όλους τους μικρούς μας φίλους! Μικρές σφαίρες, φύλλα και κορδόνια από πηλό μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε τρισδιάστατες μορφές με χρηστικό ή διακοσμητικό χαρακτήρα.

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Χορεύουμε;

17:00-18:30, Αίθριο | Για οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών

Κάθε πότε απαντάς καταφατικά σε αυτήν την ερώτηση; Δέξου την πρόκληση, πάρε το παιδί σου από το χέρι και ελάτε να χορέψουμε και να παίξουμε όλοι μαζί! Το «Χορεύουμε;» είναι ένα οικογενειακό εργαστήρι αυτοσχεδιαστικής κίνησης, χορού και σωματικού θεάτρου από την ομάδα Ar(c)t, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά και ενήλικες. Με εργαλεία μας την κίνηση και τη μουσική, καθώς και μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αλλά και σε ζευγάρια (ενήλικας-παιδί), αφήνουμε τους μικρούς ειδήμονες της φαντασίας να μας υπενθυμίσουν πώς είναι να χορεύεις και να παίζεις χωρίς ενδοιασμούς!

Είσοδος ελεύθερη

Ζωγραφική για όλους!

10:00-18:30 | Για παιδιά όλων των ηλικιών

Από τις 10:00 έως τις 18:30, τα Κυψελάκια κάθε ηλικίας ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, γεμίζοντας την Αγορά με χρώμα!

Είσοδος ελεύθερη

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.