Tο κανάλι ABC ανταποκρίθηκε θετικά στις ανησυχίες της EKM σχετικά με τα μαρμαρά του Παρθενώνα

Η Ελληνική Κοινότητα του Μελβούρνης (ΕΚΜ) εκφράζει την ικανοποίησή της για την απάντηση του τηλεοπτικού σταθμού ABC, πως η μελλοντική τους πρακτική θα είναι η αναφορά στα Μάρμαρα ως “Μάρμαρα του Παρθενώνα”.

Η ΕΚΜ αποδέχτηκε την απάντηση του σταθμού στην πρόσφατη επιστολή της σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα. Στην επιστολή, η οποία εστάλη στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑBC σχολίασε τις διάφορες χρήσεις της επίσημης ορολογίας για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και ενημέρωσε την ΕΚΜ σχετικά με την επιμέλεια κειμένου καθώς και τον άξονα που ακολουθεί για τον όρο που χρησιμοποιείται στην αναφορά των “Μαρμάρων του Παρθενώνα”.

Η Διοίκηση Ειδήσεων του καναλιού συγκεκριμένα διατύπωσε, “Είναι όλο και πιο σύνηθες να γίνεται αναφορά στα συγκεκριμένα Γλυπτά ως ‘Μάρμαρα του Παρθενώνα’ και να παρέχεται ιστορικό πλαίσιο αν απαιτείται σχετικά με αυτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Από εδώ και στο εξής, η προεπιλεγμένη ονομασία για το κανάλι μας θα είναι τα “Μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά η χρήση  ‘Ελγίνεια Μάρμαρα’ μπορεί να γίνει αν αυτό είναι απαραίτητο ή χρήσιμο για την παροχή ιστορικού πλαισίου.”

Ως ένθερμος υποστηρικτής της πολιτισμικής κληρονομίας και της μεταλαμπάδευσης της εθνικής αλήθειας, η ΕΚΜ προσεγγίζει το περιστατικό αυτό εποικοδομητικά.

Τονίζοντας τον βασικό άξονα της επιστολής του τηλεοπτικού σταθμού, η ΕΚΜ επιθυμεί να υπογραμμίσει τη σημασία ενός καλά ενημερωμένου και ολοκληρωμένου ιστορικού και πολιτιστικού πλαισίου σχετικά με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, Πρόεδρος της ΕΚΜ, δήλωσε, “Αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της προώθησης ενός καλά ενημερωμένου και περιληπτικού διαλόγου γύρω από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σε ανοικτό διάλογο είναι ουσιαστική για τη δημιουργία γεφυρών μεταξύ των κοινοτήτων και για την προώθηση μιας μεγαλύτερης κατανόησης των πολυπλοκοτήτων που σχετίζονται με τέτοια θέματα.”

Η κα Ανθή Σιδηροπούλου, Αντιπρόεδρος της ΕΚΜ, δήλωσε: “Αναγνωρίζουμε την ανταπόκριση του καναλιού ABC στις ανησυχίες μας.”

Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, που ιδρύθηκε το 1897, είναι ένας εξέχων οργανισμός, αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Κατά τις ώρες 07.30’ έως 13.30’, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας.

Ο Ian Rankin στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 26 Απρ, 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (LIVE)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 05.00' έως 13.00'.

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δήμο Παλλήνης

“Άνοιξε κι εσύ την πόρτα στο βιβλίο”, 19 - 21 Απριλίου 2024.

Από την Ακρόπολη στο Βόλο η Ολυμπιακή Φλόγα (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Θα διασχίσει πολλές περιοχές της Αθήνας με τους Λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν το Ιερό Φως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ