Ψεκάζουν για την κάμπια των πεύκων στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Με εντατικούς ρυθμούς οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων (πιτυοκάμπη) στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών σε όλη την πόλη και συγκεκριμένα, τα πευκόφυτα πάρκα, πλατείες, άλση, παιδικές χαρές, σχολεία καθώς και όλο το περιαστικό μέτωπο για την αποφυγή του δυσάρεστου και επικινδύνου φαινομένου.

Για δέκατη χρονιά το τμήμα πρασίνου με εξειδικευμένο συνεργείο και βιολογικό τρόπο εκπονεί πρόγραμμα ψεκασμών των πεύκων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της κάμπιας.

Το βιολογικό σκεύασμα που εφαρμόζεται είναι ακίνδυνο για τα ωφέλιμα έντομα, τα ζώα, και τον άνθρωπο, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κανένα απολύτως κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ

Η κάμπια των πεύκων ειδικά στο αστικό περιβάλλον που απουσιάζουν οι φυσικοί εχθροί και οι συνθήκες εν γένει είναι διαφορετικές σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, προσβάλει τα πεύκα και αυξάνει υπερβολικά τον πληθυσμό της δημιουργώντας συνοπτικά τα ακόλουθα προβλήματα :

• Αλλεργικές αντιδράσεις από τις τρίχες της στο δέρμα στο αναπνευστικό και σε άλλα όργανα όπως μάτια και μύτη , τόσο σε κατοίκους όσο και σε ζώα συντροφιάς.

• Οι διαρκείς προσπάθειες των δέντρων για αναβλάστηση, τα οδηγούν στην απογύμνωση της κόμης, στην σταδιακή καχεξία ακόμα και στην ολοσχερή νέκρωσή τους ειδικά τα νεαρής ηλικίας .

• Η μείωση της φυλλικής επιφάνειας συνεπάγεται την μείωση της αισθητικής αξίας των δέντρων καθώς και του περιβαλλοντικού και οικονομικού οφέλους τους.

Σχετικά με τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν στον ψεκασμό η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι αυτός θα γίνει με χρήση ενδεδειγμένου βιολογικού εντομοκτόνου στομάχου, με εκλεκτική δράση κατά σταδίων που το έντομο είναι ευάλωτο. Το σκεύασμα στηρίζεται στην δράση της δενδοτοξίνης του βακτηρίου Baccilus thurigiensis sbsp. Kurstaki, όπου μετά το φάγωμα των φύλλων και την κατάποσή της από τις κάμπιες, αυτές σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε λίγες μέρες. Το σκεύασμα δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο και τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ψάρια, τις μέλισσες, τα υδρόβια ασπόνδυλα και τα υδρόβια έντομα.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.