“Little Athens”: Νέα γειτονιά με 1.230 διαμερίσματα στο Ελληνικό

- Advertisement -

Σε μια δεύτερη φάση ανάπτυξης διαμερισμάτων στην έκταση του Ελληνικού προχωρεί η Lamda Development. Πρόκειται για 1.230 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα 115 θα είναι χρήσεις λιανικής στο ισόγειο των κτιρίων. Τα διαμερίσματα θα ανεγερθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου με τη νέα γειτονιά να ονομάζεται Little Athens.

Πρόκειται για αναπτύξεις σε οικόπεδα πίσω από τις τριώροφες κατοικίες (condos) αλλά και σε οικόπεδα που συνορεύουν με τον Άλιμο και το Ρέμα Τραχώνων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίου, η έναρξη των εργασιών θα γίνει το 2024 με στόχο την ολοκλήρωσή τους το 2027.

Υπενθυμίζεται πως από τη Lamda έχουν ήδη πωληθεί 170 διαμερίσματα στον ουρανοξύστη Riviera Tower, 115 τριώροφες κατοικίες και 27 οικόπεδα για βίλες.

Όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, το 2023 και το 2024 θα λανσαριστούν περίπου 180 διαμερίσματα, σε σύνολο 459 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν στη νέα γειτονιά.
Στην παρούσα φάση, η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά τα πρώτα 58 διαμερίσματα ενός εκ των οικιστικών συγκροτημάτων (Parki Rise), το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή Little Athens.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, το μέσο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης από το πρώτο πιλοτικό launching ξεκινούν από τα 6.000 – 6.500 ανά τ.μέτρο.

Σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση της Lamda, τα υπό σχεδιασμό 1.230 διαμερίσματα θα αποφέρουν στην εταιρεία μεικτό έσοδο 1,1 δισ. ευρώ και μεικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στις άλλες αναπτύξεις, η διοίκηση της Lamda ανέφερε ότι έως τις αρχές του 2024 θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο του δεύτερου εμπορικού κέντρου στην παραλία (Marina Galleria). Επίσης, τα έργα υποδομών (υπογειοποίηση Λ. Ποσειδώνος, θεμελίωση Marina Tower, εκσκαφές για Mall Βουλιαγμένης κ.α) προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος.

Ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως στο τέλος του 2026 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της πρώτης 5ετίας, αλλά παραδέχτηκε ότι επικρατεί προβληματισμός από την έλλειψη εργατών για τις οικοδομικές εργασίες.

 

Πηγή: Βασίλης Κώτσης / businessdaily

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά: Έρευνα και Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου

Η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Ecali Club.

Ένα νέο πάρκο τσέπης γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια (ΦΩΤΟ)

Συνολικά μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» δημιουργήθηκαν στην Αθήνα 11 πάρκα τσέπης.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως

Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων από τις 21/12/2023 έως και την 1/1/2024.

Λουκέτο στις εξέδρες των γηπέδων βάζει η Πολιτεία! Κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες τα ματς πρωταθλήματος

Με κόσμο όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, πλην του Ολυμπιακός-Μπάτσκα.

Οι τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου με ανοιχτά καταστήματα

Ποιες είναι οι τρεις Κυριακές με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: Ποια είναι η κούκλα μαγείρισσα της Βουλής

Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι μόλις 28 ετών και είναι η σεφ του ελληνικού κοινοβουλίου εδώ και έναν χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ