Το μυστήριο με το λαξευμένο πρόσωπο άνδρα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης (Video)

Πραγματικό μυστήριο αποτελεί το πρόσωπο που φαίνεται να διακρίνεται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Πρόκειται για την λαξευμένη προσωπογραφία, ή βραχογραφία όπως συνηθίζουμε να λέμε, η οποία βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του ιερού βράχου της Ακρόπολης.

Η λαξευμένη αυτή βραχογραφία στην Ακρόπολη φαίνεται ότι απεικονίζει ένα πεντακάθαρο ανδρικό προφίλ με γένια και φιλοσοφική διάθεση όπως φαίνεται και στο πανοραμικό βίνετο του Up Stories.

Εύκολα διακρίνει κανείς τα μάτια, τη μύτη, αλλά και το στόμα, ενώ το περίεργο είναι ότι στο ένα ρουθούνι του προσώπου φαίνεται να υπάρχει είσοδος σπηλαίου, ίσως στοά, που κανείς δεν γνωρίζει που οδηγεί.

Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί στην άποψή πως πρόκειται για ανθρώπινο κατασκεύασμα και όχι παιχνίδι της φύσης είναι πως τα βλέφαρα αυτού του γιγάντιου προσώπου είναι ξεκάθαρο πως είναι τεχνητή ανθρώπινη προσθήκη επάνω στον βράχο και όχι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

 

Ερευνητές μάλιστα αναφέρουν ότι η φιγούρα απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή. Η διάβρωση ωστόσο από τον χρόνο έχει αλλοιώσει κατά πολύ το πρόσωπο.

Πάντως μάλλον το πρόσωπο της βραχογραφίας πρέπει να είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία έχασε τη μάχη από την Αθηνά και έτσι η πόλη των Αθηνών πήρε το όνομά της από τη θεά της σοφίας.

Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί προς αυτή την άποψη είναι πως το λαξευμένο ανδρικό πρόσωπο κοιτάζει προς την Θάλασσα της οποίας θεός ήταν ο Ποσειδώνας.

 

Πηγή: newsit / UpStories

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.