Η νέα «μόδα» για δώρο γενεθλίων! Ένα «ακριβό» μπουκάλι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!

Με το βάρος των ανατιμήσεων κυρίως στα τρόφιμα να βαραίνει ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα νοικοκυριά καλούνται να πουν ακόμα και το λάδι… λαδάκι, με τα αποθέματα να έχουν εξαντληθεί και τις ελλείψεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, να έχουν οδηγήσει σε εκτόξευση των τιμών διεθνώς.

Για πολλούς το ελαιόλαδο θωρείται – και όχι αδίκως – ο νέος «χρυσός», με τους πιο ευφάνταστους να κάνουν «στροφή» στις επιλογές των δώρων τους, είτε πρόκειται για γενέθλια, είτε για μια επίσκεψη σε φιλικό τους σπίτι.

Με την τιμή του ελαιολάδου να έχει προσεγγίσει την τιμή πώλησης ενός καλού μπουκαλιού Σκωτσέζικου ουϊσκι, κάποιοι άρχισαν να επιλέγουν ως… ακριβό και πολύτιμο δώρο μια όμορφη συσκευασία ελαιολάδου, με το μπουκάλι σε αυτές τις περιπτώσεις (500 ml) να αγγίζει την τιμή των 22 ευρώ!

Φυσικά υπάρχουν και επιλογές δώρου για ειδικές περιστάσεις, όπου για ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μόλις 75 lt αλλά με βρώσιμες νιφάδες χρυσού 24 καρατίων, εντός της συσκευασίας, ο αγοραστής θα πρέπει να δαπανήσει ένα ποσό πάνω από τα 500 ευρώ!!!

Ελληνικό ελαιόλαδο σε συσκευασία κολώνιας πωλείται στο εξωτερικό σε συσκευασία δώρου!

Μετά τους Ιταλούς και Ισπανούς που σάρωσαν τη διεθνή αγορά, ήρθε η ώρα των Ελλήνων να μοσχοπουλήσουν το λάδι της ελληνικής γης, γιατί απλά είναι καλύτερο.

Όλο και περισσότεροι εξαγωγείς και καλλιεργητές λαδιού στοχεύουν στους ξένους πελάτες με ισχυρά όπλα την εμφάνιση του προϊόντος και τα δυνατά ελληνικά σύμβολα.

Το λάδι από το νησί των Φαιάκων έχει εγχάρακτη μορφή του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια σαν ένα είδος σφραγίδας πάνω στο μπουκάλι αλλά και το brand name – The Governor.

Πωλείται σε διάφανη γυάλινη συσκευασία των 500 γραμμαρίων στη τιμή των 35 ευρώ αλλά και σε μια συλλεκτική με άσπρο μπουκάλι στα 40 ευρώ. Η μονάδα παραγωγής και διάθεσης του ελαιολάδου βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο της Κέρκυρας.

Η μόδα που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια στην Ιταλία

Μια πρωτότυπη και ιδέα άρχισαν να θέτουν σε εφαρμογή οι πάντα πρωτοπόροι Ιταλοί για τα Χριστουγεννιάτικα και γενικά τα δώρα τους. Αντί για αλλού είδους πράγματα προτείνουν ωραίες συσκευασίες με φιάλες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για πολλές περιπτώσεις όπως για πάρτι, γενέθλια, επετείους, διακοπές κ.α.

Οι θιασώτες της ιδέας αυτής, σημειώνουν ότι το δώρο οπωσδήποτε εξαρτάται από το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται και τη σχέση του με το πρόσωπο που το προσφέρει. Όμως, κύριος στόχος πρεπει να είναι το δώρο να είναι πρωτότυπο και πάνω απ ‘όλα να εκτιμηθεί από το πρόσωπο που το λαμβάνει. Και παρατηρούν ότι σε προσκλήσεις για δείπνο ή γεύμα, συνήθως προσφέρεται ένα συνηθισμένο μπουκάλι κρασί που σίγουρα δεν είναι το πρωτότυπο!

Γιατί λοιπόν να μην αντικατασταθεί με ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!! Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, υπογραμμίζουν, είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται από σχεδόν όλους και μπορεί να εντυπωσιάσει τους φίλους,, την οικογένεια ή το αγαπημένο σας πρόσωπο! Και αυτό γιατί, όπως λένε, το ελαιόλαδο είναι η κύρια βάση της Μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει αναγνωριστεί ως «’¨άϋλη πνευματική κληρονομιά της ανθρωπότητας.”

Εκτός των άλλων όμως, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει σημαντικά στοιχεία (ελαϊκό οξύ, πολυφαινόλες και βιταμίνες) που μπορούν να επηρεάσουν θετικά διάφορες μεταβολικές διεργασίες του σώματος, όπως έχουν αποδείξει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.