«Speakit» η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει το μοντέλο της 4ήμερης εργασίας

Η Speakit είναι κορυφαία εταιρεία προσλήψεων και ανθρώπινου δυναμικού με εξειδίκευση στην κάλυψη θέσεων εργασίας σε Ευρωπαϊκές Γλώσσες, στους τομείς της εξυπηρέτησης πελατών και τεχνολογίας.

Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019 και έκτοτε έχει δεσμευτεί να συνδέσει ταλαντούχους ανθρώπους, με ευκαιρίες απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη. Με το κεντρικό της γραφείο στην Αθήνα και ένα πρόσφατα εγκατεστημένο γραφείο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, η εταιρεία συνεχώς προσπαθεί να δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας που προωθεί την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ευημερία των υπαλλήλων.

Από τον Απρίλιο 2023, η Speakit υιοθέτησε για το προσωπικό της την 4ήμερη εργασία, όντας έτσι η πρώτη ελληνική εταιρεία που το πράττει, προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής.

Εδώ και 6 μήνες λοιπόν, όλοι οι υπάλληλοι της Speakit απολαμβάνουν μια επιπλέον ημέρα την εβδομάδα κατα την οποία δεν εργάζονται. Αυτή η μέρα είναι είτε Δευτέρα είτε Παρασκευή. Αυτή η επιπλέον ημέρα “ανευ εργασίας” δε συνοδεύεται από μείωση του μισθού, των παροχών ή αύξηση των ωρών εργασίας (8 ώρες την ημέρα).

Η καινοτόμα αλλαγή της Speakit σε μια 4ήμερη εβδομάδα εργασιας υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία μιας πιο ισορροπημένης εργασιακής εμπειρίας για τους υπαλλήλους της.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε πρωτοστατήσει σε αυτήν την αλλαγή στην Ελλάδα” πρόσθεσε ο Δημήτρης Σολδάτος, Managing Director στη Speakit, σε πρόσφατη συνέντευξη στη Ναυτεμπορική . “Οι υπάλληλοί μας τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τριήμερα αργίας κάθε εβδομάδα, και πιστεύουμε ότι αυτό θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει επηρεάσει την παραγωγικότητάς τους.”

Η μετάβαση της Speakit σε μια 4ήμερη Εργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη σημασία της εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και της ίδιας της εταιρείας προς τη δημιουργία μιας κουλτούρας ευημερίας και παραγωγικότητας στο προσωπικό της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Speakit και το μοντέλο 4ήμερης εργασίας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.speakitjobs.com

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

🆘 Για τα άγρια άλογα του Υμηττού (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τα κοπάδια με τα αδέσποτα άλογα στις παρυφές του Υμηττού και οι απώλειες των τελευταίων ημερών.

Η εταιρεία που σάρωσε τα χρυσά βραβεία στα Greek Export Awards 2024

Τριπλή Βράβευση το Minoa Water για τις εξαγωγές και την καινοτομία

Στην Εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google

Για να τιμήσει το ρόλο και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Η «Finos Film» υποδέχεται την Πρωτομαγιά (VIDEO)

Ευχές για μια ολάνθιστη και ξένοιαστη Πρωτομαγιά.

Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου 2024 | Ενημερωνόμαστε – Προετοιμαζόμαστε – Προστατεύουμε το δάσος

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμβουλεύει και υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ