Life Project: Οι σχέσεις καθορίζουν την ευτυχία

Αθήνα, ΟκτώβριοςTo Life Project, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο event αυτογνωσίας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ωδείο Αθηνών, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, βάζει στο επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Harvard πάνω στο θέμα της ευτυχίας και στους παράγοντες που την επηρεάζουν, το κεντρικό εύρημα ύστερα από 80 χρόνια μελέτης είναι πως η ποιότητα των σχέσεων μας είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα και το προσδόκιμο της ζωής.

Με τη συγκεκριμένη οπτική, το 1οLife Project με τίτλο CONNECTED έχει καλέσει μερικά απ’ τα σπουδαιότερα και πιο επιδραστικά μυαλά της χώρας να φωτίσουν από κάθε πλευρά τον σημαντικότερο παράγοντα που επηρεάζει την ευτυχία και τη μακροζωία μας: συντροφικότητα, διαχείριση στρες, πνευματικότητα, ψυχοθεραπεία, mindfulness.

Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει τους εξής:

Δημήτρης Καραγιάννης, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Ελένη Καραγιάννη, Ψυχίατρος, Απόστολος Κουμαρίνος, Ιδρυτής theSpeakers, Public Speaking Champion, Μυρτώ Λεγάκη, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Mindfulness, Ιδρύτρια του OneBreath Mindfulness Center, Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος & Κοινωνική Ερευνήτρια MindSearch, Συγγραφέας, Στέφανος Ξενάκης, Συγγραφέας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Life Explorer, Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος, Κατερίνα Μουστάκα, Ιατρός, Συγγραφέας, Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist,  Ερευνητής της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόφιλος Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του kariera.gr, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας ΜΕΤΡΟ, Τατιάνα Τούντα, Πρόεδρος & CEOHellas EAP, Νίκη ΨαραυτήΜπουτάρη, Εκδότρια & Ιδρύτρια Just a Number.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων μια σειρά εργαστηρίων θα προσφέρουν πολύτιμα εργαλεία και εφόδια για μια ζωή γεμάτη νόημα. Πιο συγκεκριμένα:

Breathing for Life, Mindful Breathing workshop με τηνΜυρτώ Λεγάκη

Σε μια μόνο ημέρα, παίρνουμε 22.000 αναπνοές. Πόσες από αυτές όμως είναι συνειδητές; Πώς μπορούμε με τη δύναμη της κάθε αναπνοής να νιώσουμε ηρεμία και σύνδεση; Σε αυτό το πολύ διαδραστικό workshop θα εξασκηθούμε σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές διαλογισμού mindfulness και breathwork, για να ανακαλύψουμε τη γαλήνη που υπάρχει μέσα μας και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και την καρδιά μας ουσιαστικά.

Breathwork, Η τέχνη της αναπνοής με τους ΣτάθιαΖουγανέλη και Paul Jones

Μέσα από το Breathwork μπορεί κανείς να πετύχει δύο στόχους: Αφενός να μάθει την τέχνη της αναπνοής, ώστε να μπορεί να επιτυγχάνει την νοητική και συναισθηματική κατάσταση που επιθυμεί, την στιγμή που την επιθυμεί και αφετέρου να κινηθεί βαθύτερα, χρησιμοποιώντας την αναπνοή για να προσεγγίζει με ασφάλεια και να απελευθερώνει την σωματική ανάμνηση του ψυχολογικού τραύματος. Κατά τη διάρκεια του crash course θα εφαρμοστούν απλές τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιούμε άμεσα για να διαχειριστούμε την ένταση της δουλειάς ή να μείνουμε ψύχραιμοι κατά την διάρκεια μιας διαφωνίας ή να μας υποστηρίξουμε να κοιμηθούμε.

Sound Healing Bath με τον Nikolaos Unalome

Το Sound Healing Bath είναι ένα ακουστικό ταξίδι θεραπείας ήχου που χαλαρώνει το σώμα, καθαρίζει το υποσυνείδητο, ηρεμεί το μυαλό και ενεργοποιεί τα φυσικά συστήματα θεραπείας του σώματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα χρησιμοποιηθεί μια μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων όπως γκονγκ, κρυστάλλινα μουσικά μπολ και πολλοί άλλοι πομποί ήχου ώστε να κινητοποιηθεί κάθε κύτταρο στο σώμα μέσω των κοσμικών δονήσεων, αφήνοντάς μια αίσθηση ανανέωσης και αναζωογόνησης απαλλαγμένη από το άγχος και τα περιττά βάρη της καθημερινότητας.

Μια μέρα γεμάτη ομιλίες, συζητήσεις και workshops που θα μας βοηθήσουν να δουλέψουμε πάνω στο κορυφαίο project της ζωής μας: Τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Life Project βρίσκεται εδώ.

Διάθεση εισιτήριων στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: lifeproject.gr και στην ιστοσελίδα ticketservices.gr

Life Project: 18.11.2023, Ωδείο Αθηνών 11.00 – 20.00

#LifeProjectGR

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

24ωρες περιπολίες σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου και Τουρκοβούνια για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.

LANGaware: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της διάγνωσης της άνοιας και των ψυχιατρικών διαταραχών

Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός έχει στα χέρια του την αποτίμηση του κινδύνου για την γνωστική εξασθένιση.

Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ στην καρδιά της Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο με την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με υπόγειο πάρκινγκ 7000 θέσεων στάθμευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.